CLUJ: Rata incidenței de infectări se apropie de 4/1000 locuitori: 3,73 la nivelul municipiului și 2,91 pe județ

Creșterea numărului de infectări se reflectă în majorarea constantă a ratei de incidență atât la nivelul municipiului Cluj-Napoca, cât și pe județ. Astfel, potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, rata infectărilor a crescut de la 3,51 la 3,73 la mia de locuitori, iar pe județul Cluj de la 2,75 la 2,91/1000 de locuitori. 

Guvernul PNL-ist urmează să se întrunească, joi, într-o nouă ședință în care să aprobe noi măsuri în contextul utilizării certificatului verde. 

Principalele modificări ar putea viza introducerea carantinei de noapte în weekend de la incidența de 6 la mie, permiterea accesului la restaurantele din mall-uri doar cu certificatul verde, atunci când rata de infectare trece de 3 la mie, iar copiii sub 12 ani să fie scutiți de obligativitatea testării.

Potrivit reglementărilor actuale, atunci când se depășește pragul de 4/1000 într-o localitate, se instituie carantina de noapte în weekend. De altfel, în Timișoara a fost adoptată această măsură, cu aplicare din acest weekend. Carantina de noapte presupune faptul că oamenii nu au voie să iasă din casă între orele 20.00 și 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate, iar comercianții și restaurantele se închid la ora 18.00.

Guvernul urmează să mute această restricție la pragul de 6 la mie, având în vedere că până la acesta este obligatoriu certificatul verde.


Adauga comentariu