Cluj, orașul paralizat. Două hoațe pișolcoase terorizează orașul și nimeni nu poate face nimic

Într-o țară normală nu aveam acest subiect. Totuși, trăim în România. „Cum, herp derp, că noi suntem la Cluj, cel mai tare oraș din România, mica Vienă”, vor spune mulți locuitori ai orașului din interiorul bulei călduțe în care se află. Dragi tovarăși și prieteni, treziți-vă! În Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, două mucoase terorizează efectiv locuitorii și autoritățile nu fac nimic. 

Terorizează pare un cuvânt exagerat, însă perfect pentru această situație. Dacă ești copil sau femeie, sunt șanse mari să fi fost deja agresat de aceste copile scăpate de sub control. Oamenii deja se întreabă cum își vor trimite copiii la școală, gluma a devenit serioasă. 

Lanțul slăbiciunilor în această situație absurdă e lung și de-a dreptul cretin. Primii arătați cu degetul sunt polițiștii. Pe bună dreptate, oamenii nu pot înțelege de ce aceste două fete nu sunt luate de pe stradă și duse într-un centru de reeducare. Aici intervine legea, care le ține în brațe pe infractoare, pentru simplul fapt că nu au împlinit 14 ani. Da, până la 14 ani nu pot răspunde penal și cu asta basta. Nu e de vină Dragnea, nici Dăncilă, nici Boc. Asta e legea, o lege care e asemănătoare în majoritatea țărilor civilizate. Mai adăugăm faptul că 90% dintre oameni care depun plângere împotriva lor, dacă depun, își retrag plângerile. Motivele sunt simple, din comoditate sau din milă. „Hei, dar de ce nu răspund părinții atunci?”, vor întreba, logic, cetățenii nemulțumiți. Din nou răspunsul e simplu: e aproape imposibil de dovedit că aceste fete sunt trimise la furat (sau agresat oameni). 

Pișolcoasele de pe centru și, cel mai probabil, părinții lor sunt escroci sentimentali de nota 10. Iar faptul că știu că nu au ce să pățească ține în viață tot acest caz. De fiecare dată când sunt săltate, părinții lor vin după ele și se lasă cu mult plâns și iubire și păreri de rău. Teatru perfect. 

Mai apoi, ajungem la DGASPC. Aici lucrurile devin mai interesante. Poliția colaborează cu DGASPC și trimit, atunci când e cazul, orice informare referitoare la infracțiunile comise de un minor. Că e vorba de faimoasele culdușe sau despre oricine. Te-ai aștepta ca DGASPC să spună STOP și să îi decadă pe părinți din drepturi. Doar că (tobe, tobe, tobe) nu o face. Explicația lor SCRISĂ poate fi studiată pe Ziar de Cluj. Pe scurt, nu prea se îndeplinesc condiții să îi decazi pe părinți din drepturi, pentru că așa e legea. Prima dată trebuie să încerci tot felul de bășini pentru a consilia familia, de a repara situația. Dacă ne gândim că există mii de copii la Pata Rât care dorm în fundul gol și mănâncă de pe jos, dar nu au fost luați de acolo, de ce ar fi luate bășinoasele astea mici doar pentru că fură? Logic, nu?

Ultima redută rămâne primarul Emil Boc. Am observat cum mulți cetățeni ai orașului încă speră că Emil Boc chiar dă mai mult de doi lei pe oameni și că s-ar putea implica în acest caz. Da, s-ar putea implica în cazul în care el sau orice cunoștință ar avea de suferit. Cred că sunt șanse mai mari ca Emil Boc să fie draftat în NBA, așa că o lăsăm baltă. Totuși, chiar dacă nu suntem în URSS, unde un telefon de la partid le-ar fi făcut dispărute, cu siguranță Emil Boc ar avea un cuvânt de spus. Totuși, obsesia preferată a primarului cu pusul Clujului pe hartă e mai vie ca niciodată. Sau vrem să ajungem pe ceva hartă a lumii alături de Detroit, Cape Town și Ciudad Juarez? Lăsând acest caz, orașul nostru e plin de cerșetori, de drogați, de infractori. 

Clujul s-a diferențiat mereu față de restul orașelor prin siguranță. Siguranța de a te plimba pe stradă, indiferent de oră. Desigur, nu vorbim acum de periferie. Clujul și-a pierdut această siguranță. Rămâneți în bula voastră în continuare. Pute, pute, da-i călduț. 

Comentarii

ion

20.08.2019 14:55

Ba, da nu-i nimeni in Cluju ala sa le bage la Mama Manu la o portie?

Adauga comentariu