Cluj-Napoca va avea, de săptămâna viitoare, centru de vaccinare drive through

Județul Cluj se află în acest moment pe locul I în țară la capitolul vaccinare împotriva COVID-19. Primarul Emil Boc a anunțat că de săptămâna viitoare va funcționa, în Cluj-Napoca, un centru de vaccinare drive through, întocmai ca sistemul de servicii oferite de McDonalds. Practic, doritorii se vor imuniza din mașină.

Centrul de vaccinare drive through va funcționa pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca.

„Clujul este pe primul loc în România la număr de persoane vaccinate. Am depășit 30% din populație vaccinată, ceea ce arată un grad înalt de conștiință civică și de responsabilitate. 214 mii de persoane vaccinate, din care 125 mii sunt din muncipiul Cluj-Napoca. Aceasta arată încă o dată modul în care clujenii au reușit și reușesc în continuare să țină pasul vremurilor și să facă ceea ce trebuie.

De luni avem alte noi cinci centre deschise pentru vaccinare. De astăzi am obținut aprobarea de a avea inclusiv un centru de vaccinare drive through, adică mergi cu mașina ca la McDonalds și din mașină te vaccinezi, cu respectarea tuturor regulilor care vizează vaccinarea, respectarea timpului de 15 minute după vaccin și evident evindențierea tuturor persoanelor care se vaccinează. După toate probabilitățile, de luni pe platoul de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca vom avea un asemenea centru amenajat. Astăzi noi am înaintat la nivelul central prin domnul prefect și echipa de coordonare de la DSP și sunt toate șansele ca de săptămâna viitoare, poate chiar de luni, acest centru să funcționeze în această formă”, a declarat primarul Emil Boc, miercuri, în ședința de Consiliu Local.

Totodată, primarul a lăudat responsabilitatea clujenilor datorită cărora rata de infectare a scăzut foarte mult atât în municipiu cât și în județ.

„Am reușit să coborâm această rată fără carantină, s-a demonstrat la Cluj că se poate. Am spus de fiecare dată că cheia o reprezintă clujenii și sistemul medical. Nu am reținere că nu vom reuși în continuare, respectând aceste reguli și ajutând pe această cale enorm economia locală. Sunt multe sectoare economice la „terapie intensivă” care au nevoie ca de aer de eliminarea treptată a restricțiilor pentru a putea să salvăm locuri de muncă și să se poată plăti salarii, pensii, ajutoare sociale și alte lucruri”, a mai spus Boc.

Astăzi, rata de infectare în Cluj-Napoca este de 4,51, iar în județ este de 4,38.

Adauga comentariu