Cluj-Napoca, raiul dezvoltatorilor imobiliari înjurați,„fu**-i mama mă-sii!”

 „Războiul” dus de primarul  Emil Boc cu dezvoltatorii imobiliari, pentru construirea pentru oameni, nu pentru profit, adică pentru calitatea vieții tuturor, nu numai a celor care construiesc, a escaladat ieri până la subnivelul injuriilor.

Supărat că locuitorii din blocul în care dezvoltatorul a transformat garajele în locuințe nu au sesizat Primăria, edilul s-a scăpat:

„Nu știu de ce nu ne-au sesizat ăia din bloc, chiar nu înțeleg asta, chiar vă spun cu sinceritate, bă oameni, de ce nu ne sesizați, când vedeți, mă, că trebuie să aveți locuri de parcare și ei fac apartamente, fu**-i mama mă-sii!”

Păi, fu**-i mama mă-sii, domn primar! Vă spun cu sinceritate, nu știu de ce nu s-au sesizat specialiștii din cadrul Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism din Primărie, de atâția ani, ori angajații Serviciului Control urbanism şi disciplina în construcţii, din cadrul Poliției Locale a Primăriei pe care o conduceți!

Atâția arhitecți și profi universitari, ingineri și juriști, polițiști locali care cu asta se ocupă, și nimeni nu a sesizat, fu**-i mama mă-sii, ceea ce majoritatea clujenilor de rând, fără pregătire de specialitate, cunosc: faptul că, de două decenii încoace, în Cluj se construiește în prostie, dar cu cap, fără nicio noimă urbanistică, dar plin de noimă financiară, spre stoarcerea din buzunarele cumpărătorilor a cât mai mulți bani, care se duc în conturile constructorilor care reinvestesc și dezvoltă apoi noi blocuri între blocuri, pe străzi de case.

Fiindcă bunii constructori s-au gândit întotdeauna și la cei mai nevoiași, au amenajat în blocurile lor, în pod, în mansardă, în garaje, în beciuri, în adăposturile de protecție civilă, locuințe pe care le-au vândut mai ieftin.

Toată lumea știe asta, numai marii profesori și profesioniști din Primărie nu, să-i fi zis din timp și primarului Boc, să nu afle numai acuma, în al treisprezecelea ceas, să se enerveze în direct la radio de să-nceapă să-njure, fu**-i mama mă-sii de treabă!

Nu știu și chiar nu înțeleg, domn primar, vă spun cu sinceritate, cum nu ați știut până acum ce se întâmplă în Clujul pe care îl conduceți de 5 mandate, în Clujul care a devenit raiul imobiliarilor, fiind orașul din provincie cu cele mai mari cifre de vânzări, cu cele mai mari prețuri pe mp, atât la vânzare, cât și la închiriere, fiindcă apartamentele-garaj se dau ca pâinea caldă și în chirie!

Nu știu cum este posibil, fu**-i mama mă-sii, ca Primăria să scoată în anul 2020 al șaptelea ghid al tranzacțiilor imobiliare, „un proiect unic în România care oferă o oglindă fidelă a realității tranzacțiilor pe una dintre cele mai dinamice piețe imobiliare din țară”, așa cum îl definiți pe pagina Primăriei pe care o păstoriți, și să vă dați surprins acum, enervat la culme la aflarea realităților vechi din piața imobiliară a Clujului care vă alege primar mandat după mandat, domnule Boc!

Chiar nu înțeleg, când aveți o Comisie de Urbanism și un Serviciu control urbanism în mână, cum puteți să nu știți ce mânării fac dezvoltatorii de zeci de ani de zile!

Păi, fu**-i mama mă-sii, domn primar, nimic nu ar putea mișca ilegal în frontul construcțiilor, dacă v-ați folosi instrumentele instituționale și legale pe care le aveți, pentru a nu aproba, a controla, a amenda, a opri, a demola ceea ce se construiește în Cluj la modul nesimțit, înjurabil!

Acum, după ce ilegalitățile au proliferat ca un cancer cu metastaze, fiindcă dezvoltatorii au simțit, au crezut că merge și-așa, e cam târziu să înjurați, Excelență!

Raiul gri al dezvoltatorilor imobiliari a devenit iadul locuitorilor, iar din iad nu mai faci veci rai, cât de nervos te dai, fu**-i mama mă-sii!

Adauga comentariu