Cluj-Napoca, orașul smart 5G – Primărie fără primar și autobuze fără șofer!

Clujul este, în zilele noastre, cu adevărat un oraș 5G! Să vedem însă care sunt straturile care compun nivelul de civilizație 5G(unoaie) la care am ajuns:

1G – Traficul

În orașul nostru inteligent, mașinile sunt atât de deștepte încât rivalizează cu oamenii cărora le ocupă locurile, pe trotuar. Semafoarele inteligente se sincronizează atât de ironic, încât dacă prinzi un roșu, le prinzi pe toate, pe oriunde ai lua-o. La Cluj nu s-au risipit banii pe parkinguri, nu avea sens! Sunt doar destule locuri pe carosabil, pe spațiile verzi etc. La urma urmei, pentru ce s-au făcut și pistele disparate de biciclete? Doar nu pentru bicicliști! Avem la Cluj mai nou și metrou, însă numai pentru cei cu adevărat iluminați tehnologico-spiritual, care pot călători cu el, cu puterea minții, în viitorul SF al anului 2100 și ceva.

2G – Blocurile între case

Într-un oraș smart precum Clujul, Primăria și dezvoltatorii au înțeles că blocurile se construiesc cel mai bine între case. De ce să faci, pe o stradă cu un regim de înălțime P+1, maximum 2, o nouă casă sau un duplex, când îți poți trage un bloc, optimizând astfel spațiul ce poate fi ocupat de mai mulți oameni și eficientizând, de ce nu, și banii investiți? Beamveurile și pițipoancele costă scump în Clujul imobiliarilor de 5 stele 5G!

3G – Administrația

Funcționarul virtual Antonia lucrează pentru clujeni de-i zbârnâie serverele!

Fiindcă este atât de eficientă, nici nu mai este nevoie de primar și așa Clujul a ajuns să fie un oraș autonom, administrat exclusiv de roboți, cu o Primărie, în premieră națională, fără un primar uman!

Antonia tace și face (nu știm ce), însă face ce trebuie, fără să mai țină cont de nevoile cetățenilor umanoizi, pentru că orașul, încet, dar sigur, devine unul pur digital, o proiecție virtuală. Și, cam atât!

4G - Mentalitatea

Noi suntem cei mai buni! Punct.

Avem de toate la Cluj, cea mai bună calitate a vieții, cele mai faine festivaluri, cel mai gospodar primar inexistent! Nu avem lucrurile de bază – salubritate, trafic decent, parcări, spitale, grădinițe ș.a.m.d., însă avem băncuțe inteligente, la care ne putem încărca aifonul wireless. Ce ne-am putea dori mai mult de la acest oraș?

5G – Doar 5G ne-am mai putea dori, e drept!

Și, când vom avea, autobuzele fără șofer vor sta blocate în traficul infernal ca și cele de acum, cu șofer.

Reprezentanții Primăriei fără primar ne-au anunțat că, în viitorul apropiat (un an, doi, zece), vor apărea pe străzile orașului primele autobuze fără șofer, conduse doar de voința administrativă a celui mai bun edil virtual din România!

„Propunem o linie zero în zona centrală a oraşului, care să fie deservită de un autobuz autonom”, a declarat directorul de dezvoltare al municipalității, Ovidiu Cîmpean.

Pe această linie zero vor circula, în realitate, desigur, zero autobuze. Se va înființa probabil și o nouă companie de transport în comun – CTP0 (Compania de Transport Public Zero), o variantă modernă a actualei companii de transport, care oricum funcționează prost.

Legendă: În imaginea de mai sus, puteți vedea cum un clujean se reîncarcă prin USB (UnSomnBun) pe băncuța inteligentă a municipalității. Ne reprezintă, pe deplin, ca oraș 5G.

Adauga comentariu