Cluj-Napoca, orasul cu susul in jos: primul indicator din lume care interzice accesul cu bicicleta pe pista de biciclete

Indicatoarele nu mai au nicio noima in Cluj-Napoca. Nu este de mirare ca masinile continua sa parcheze pe orice pista de biciclete in contextul in care s-au montat chiar indicatoare in acest sens. Pe strada Horea a fost amplasat un indicator care interzice accesul biciclistilor tocmai pe pista de biciclete. In plus, impresionant este chiar faptul ca acesta a fost asezat langa pista sugerand, intr-un mod deopotriva amuzant si trist, faptul ca pista de biciclete de pe strada Horea este interzisa a fi folosita cu scopul ei primar.

Un clujean aflat in trecere prin zona se arata surprins de ”creativitatea” de care da dovada administratia locala, spunand ca traieste un eveniment unic in viata, acela de a vedea prima pista de biciclete interzisa biciclistilor. Redam mai jos declaratia acestuia.

”Ieri am vazut un nou semn de circulatie pe noua pista de biciclete de pe strada Horea, conform caruia se interzice accesul bicicletelor... pe pista de biciclete. Cauza principala este statia de autobuz amplasata (conform proiectului de modernizare) pe pista de biciclete. Ca si solutie, in loc sa se mute statia de autobuz (prin refacerea zonei respective, sau pur si simplu prin folosirea statiilor existente de tramvai), s-au desfintat pistele de biciclete. Am trait sa vad prima pista de biciclete interzis pentru biciclete.

Sunt curios cine ia aceste decizii, si cine face si aproba astfel de proiecte aberante, aruncand banii pe geam”, marturiseste Roland.

Adauga comentariu