Cluj-Napoca NU va intra în CARANTINĂ, deși rata incidenței a ajuns la 6,39

Prefectul județului Cluj Tasnadi Szilard a anunțat că în ciuda creșterii ratei de incidență de la nivelul Municipiului Cluj-Napoca, DSP Cluj a decis că nu se impune carantinarea. 

„Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Moisescu, a fost la mine, s-a schimbat modalitatea de calcul. Până azi se lua în calcul perioada 9-22 pentru azi, de pildă, și cei confirmați erau plasați pe UAT-uri. De azi, perioada de referință este 6-19 martie (se ia o marjă de 3 zile la ambele extreme) și se adună toate testele efectuate cu rezultat pozitiv și în funcție de reședința declarată de cel testat pozitiv se alocă la incidența UAT-ului respectiv. Nu există carantină obligatorie peste o anumită rată. Carantina o propune DSP-ul în funcție de analiza efectuată pe fiecare UAT în parte.”, a declarat prefectul.

În ultimele 24 de ore numărul cazurilor noi de COVID-19 din județul Cluj a fost de 396, rata incidenței din județul Cluj ajungând la 5,05. 

În Cluj-Napoca, rata incidenței a ajuns la 6,39, dar DSP Cluj a decis că deocamdată nu se ia în calcul carantinarea. 

Rata incidenței este în creștere și în alte localități din județul Cluj, cea mai mare fiind în localitatea Gârbău, 11,76. În Florești e 6,11, în Baciu 5,86, în Dej 6,80.

 

Adauga comentariu