Cluj-Napoca nu va avea buget mărit în 2019. Cum ar fi ca BOC să renunțe la cheltuielile populiste și abia atunci să zică că nu avem bani?

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că administrațiile locale vor avea venituri cel puţin la nivelul celor din anul precedent, ba chiar o va exista o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cotele defalcate

„În discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Guvernului zilele trecute şi cu alţi colegi din Parlament, cu preşedintele Tăriceanu, am primit asigurări de la Guvern că vor avea cel puţin bugetele pe care le-au avut anul trecut şi o mare parte din municipii vor avea venituri mai mari, inclusiv cu cheltuielile incluse din plata însoţitorilor persoanelor cu handicap, iar la judeţe şi la comune veniturile vor fi substanţial mai mari. Este o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cote defalcate din impozitul pe venit şi din TVA, care va veni către administraţia locală faţă de anii precedenţi. Sunt municipii care nu mai au nevoie de aceste creşteri, de ex la Braşov, la Cluj”, a afirmat Liviu Dragnea.

După aceste declarații, clujenii s-au apucat să arunce cu noroi în curtea PSD-ului, în președintele partidului, Liviu Dragnea, dar nicidecum în conducătorul acestui oraș, Emil Boc, care este responsabil de cheltuielile orașului.

Județul Cluj a avut și are un buget extrem de mare pentru ceea ce s-a făcut până acum. Conducerea Municipiului se plânge că nu are destui bani pentru a demara noi proiecte, pentru a se implica mai mult în nevoile cetățenilor.

Cum ar fi ca edilul șef să renunțe la cheltuielile populiste și abia atunci să zică că nu avem bani? Rămânem la cum ar fi. Pentru Cluj nu aceasta este soluția. Preferăm să aruncă tot noroiul asupra odiosului guvern care ne taie banii, dar nu privim cum și pe ce cheltuie Primăria banii.

S-a dovedit de sute de ori că Emil Boc nu știe să folosească banii pe care îi are, ba mai mult nu știe să își facă datoria de banii pe care îi deține.

Cum ar fi ca primarul orașului de cinci stele, minune, al dezvoltării și al speranței, să iasă din discuțiile de politician ieftin și să fie PRIMAR?

Conform liderului social-democraţilor, cota defalcată din impozitul pe venit pentru administraţiile locale va creşte la 60%.

Liderul PSD a dat asigurări că Executivul va aloca fonduri pentru toate primăriile sau consiliile judeţene care nu îşi vor putea acoperi cheltuielile. Primăria Cluj-Napoca nu are cum să își acopere cheltuielile, deoarece aici nu se știe în ce s-au investit enormele sume de bani. După faptă și răsplată: Clujul nu va primi bani în plus.

„Guvernul va aloca sumele necesare dacă cumva o localitate sau un judeţ, prin sarcinile pe care le primeşte, nu le acoperă. (...) Am înţeles că vineri vor adopta proiectul de lege, după care vine în parlament”, a adăugat Liviu Dragnea.

 

 

Adauga comentariu