Cluj-Napoca nu se va închide nici când cazurile vor crește foarte mult. Boc a vorbit cu Florin Cîțu

Incidența cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere în Cluj-Napoca. Municipiul a ajuns la incidență de 2.15 la mie, potrivit raportărilor publicate astăzi de Direcția de Sănătate Publică. Primarul Emil Boc a dat asigurări că orașul nu se va închide, economia va merge, restaurantele și terasele vor rămâne deschise și se va intra pe bază de certificat verde, test sau dovada că s-a trecut prin boală.

„Trendul este crescător de vreo 10 săptămâni dacă ne uităm pe toate analizele și la nivel național și la nivel european. Dar ce pot să vă spun din datele pe care le am astăzi și cum arată prognozele, economia Clujului nu se va închide, restaurantele și terasele nu se vor închide în Cluj-Napoca. Evident că pentru asta am discutat în permanență cu primul ministru și cu ceilalți factori autorizați pentru ca în cazul în care se depășește 3 la mie să se impună certificatul verde, ceea ce mi se pare absolut firesc și normal. Adică nu închizi economia, ci dimpotrivă, îi faci pe oameni responsabili, să intre doar dacă au vaccin, test sau dacă au trecut prin boală. Mă bucur că premierul a fost receptiv și a răspuns pozitiv acestei solicitări”, a declarat Boc, joi dimineața, într-o emisiune a unui post de radio local.

Boc a dat exemplul Danemarcei care a ajuns la o rată de vaccinare de 80-90% și nu a mai închis nimic.

„Danemarca a dispus eliminarea oricăror restricții, viața curge normal. Asta e și părerea mea. O pandemie nu trebuie să oprească la infinit evoluția normală a vieții când putem să o învingem, iar învingerea ei depinde de noi. Șansa noastră este să o învingem prin vaccinare”, a spus Boc.

Adauga comentariu