Cluj-Napoca nu se regăsește pe lista UNICEF a Localităților Prietene ale Copiilor: „Mirarea mea a fost de ce nu este și Clujul, un oraș care este primul la orice?!” BOC: „Nu vor fi atâția solicitanți, câte creșe vom avea!”

Municipiul Cluj-Napoca pare a fi un oraș prea puțin prietenos cu cei mici. În timp ce mai multe localități din România s-au implicat în proiectul UNICEF – Oraș prieten cu copiii, o inițiativă globală prin care comunitățile să creeze condiții pentru respectarea drepturilor copiilor potrivit convențiilor ONU, orașe în care vocile, nevoile și prioritățile copiilor sunt integrate în politicile publice locale – Clujul nu este parte a proiectului. Emil Boc a aflat de existența unui asemenea proiect chiar de la coordonatorul inițiativei UNICEF, care a intervenit în ședința de Consiliu local. În schimb, edilul a susținut că Clujul va dispune de atâtea locuri în creșe încât nu vor fi suficienți copii pentru acestea: „Nu vor fi atâția solicitanți, câte creșe vom avea!”, a promis Boc. 

„Am o întrebare legată de o inițiativă globală a UNICEF, numită Oraș prieten cu copii, care se referă la o comunitate în care drepturile copiilor să fie respectate conform convențiilor ONU, iar în practică vorbim despre un oraș în care vocile, nevoile și prioritățile copiilor să fie integrate în politicile publice locale. 

Avem Brașovul, Bacăul, Timișoara pe lista scurtă a proiectului UNICEF. 

Mirarea mea a fost de ce nu este și Clujul, pentru că vorbim despre un oraș care este primul la toate”, a fost intervenția coordonatorului proiectului, Mihaela Nia, în cadrul ședinței de Consiliu local de joi. 

Primarul Emil Boc a aflat cu uimire de existența unui asemenea proiect:

„Ne vom ralia. N-am informațiile și n-am fost sesizat.

Mi-ați dat această recomandare, vă asigur că voi studia și mă voi implica.

N-am știut de această inițiativă”, a declarat Emil Boc. 

În schimb, edilul Emil Boc a susținut că zona Clujului va dispune de atâtea creșe încât nu vor fi suficienți copii pentru acestea. 

„Nu ne oprim, chiar dacă am triplat numărul de locuri în creșe de la momentul preluării. 

Nu ne oprim până la momentul în care vom ieși să ne facem reclamă la creșă că nu vor fi suficienți copii.

Repet, împreună vom ieși să facem reclamă la locuri în creșă, pentru că nu vor fi atâția solicitanți, câte creșe vom avea!

Mai durează până în acel moment, e adevărat, dar pe această direcție vreau să merg”, a declarat Emil Boc. 

Numărul insuficient al locurilor în creșele de stat la nivelul municipiului Cluj-Napoca reprezintă o problemă acută. Deficitul de locuri în creșe este de aproximativ 1000 de locuri. 


 

 

Adauga comentariu