Cluj-Napoca e la un pas să câștige titlul de Capitală Europeană a Inovării și să primească 1 milion de euro

Comisia Europeană a anunat finaliștii competiției „Capitala Europeană a Inovării 2020”, finanțată prin Orizont 2020, un program de cercetare și inovare al Uniunii Europene. Pentru cei 1 milion de euro puși în joc se luptă Cluj-Napoca, Espoo (Finlanda), Gent (Belgia), Groningen (Ţările de Jos), Helsingborg (Suedia), Leeuwarden (Ţările de Jos), Leuven (Belgia), Linz (Austria), Milano (Italia), Reykjavik (Islanda), Valencia (Spania), Viena(Austria).

Premiul are scopul de a recunoaște meritele orașelor din Uniunea Europeană care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice, menite să îmbunătățească viața cetățenilor. Cele 12 finaliste au fost selectate de un juriu de specialitate care a analizat modul în care orașele reușesc să răspundă provocărilor venite din societate, prin soluții inovative. 

Premiul de 1 milion de euro este oferit pentru a sprijini activități noi de inovare și dezvoltare a conexiunii dintre cetățeni, sectorul public, mediul academic și întreprinderi. Orașele care se vor clasa pe următoarele 5 locuri, vor primi fiecare câte 100.000 de euro.

Anunțul privind câștigătorul va fi făcut în perioada 22-24 septembrie, în cadrul Zilelor Europene ale Cercetării și Inovării.

Adauga comentariu