În Cluj este criză de bucătari și ospătari calificați. Care sunt cauzele?

Comentarii

Dan

09.09.2017 19:11

    Acum , când s-a sudat puțin conducta fisurata de studenți , neputând intra chiar tot prostul la facultate ca nu-și mai iau bacul ( camere video in clase ) , e normal sa nu mai fie chelneri pe piața , ăștia dădeau tunul in vacante  și in timpul școlii , pana terminau nenorocita aia de scoala , după care rad in nasul angajatorilor , ca vezi nene ei am doua facultăți și trei masterate luate sub masa, și lor le trebuie salariu , nu gluma .     Asta e motivul principal pt care nu mai sunt ospătari pe piața  , plus lipsa adevarata a școlilor de pe vremea lui Ceaușescu ,când la liceul Economic  din Cluj erau 6-8 pe un loc , asta era într-adevăr concurenta adevarata pt  ospatar ,bucătar , cofetar , barman , cele mai tari frumoase , și bănoase meserii din țara .       Dar încet , încet ne batem joc de tot ce e frumos și bun , doar ca avem o alta generație cu nr mare de absolvenți de facultate , care trec prin facultăți , ca pestele prin apa .  

Olga

09.09.2017 21:05

Patronii ar trebui sa facă cursuri sa învețe sa își prețuiască angajații,,,

sebastian

09.09.2017 22:02

daca nu se i-a exemplul celor de afara in care se premiaza, se plateste salar pe ora , cu ore lucrate cu etc, cu training-uri cu anumiti producatori sa sti ce vinzi si sa sti cum sa vinzi .... pana atunci ce-i care sufera sunt restaurantele ca ospatarii si barmanii buni se duc la evenimente unde li se plateste 2-400 ron pe eveniment si muncesc 8 zile si iau aproape 1000 de euro.... asa ca dragi patroni scoateti cashu ....contracte pe bonusuri , sa se bata care mai de care pe ture si atunci ce-i mai buni doar la voi vor fi si vor atrage tot miezu ospataresc si barmanesc un ex mare barman/ospatar momentan manager de vanzari pe Europa de Est la AMAZON 

horecu

10.09.2017 12:26

Situatia asta e in toata tara, nu doar la Cluj. Multumita guvernelor ponta si ciolos, formarea profesionala e intr-o nebuloasa de care unii profita. Cui i-a expirat autorizatia nu are unde sa o prelungeasca iar restul au scumpit cursurile.La cat costa, fiecare cauta sa isi scoata investitia unde are conditii mai bune.

Adauga comentariu