În Cluj ca la nimeni – Tipuri de trotuare de toată jena – FOTO

O clujeancă a semnalat pe grupul de Facebook Clujul Civic halul în care arată trotuarele din mult lăudatul și dezvoltatul Cluj-Napoca. În orașul lui Emil Boc, mașinilor li se acordă mai multă importanță decât pietonilor. În ultima perioadă, Primăria a dat în folosință parkinguri, s-a apucat de construit altele noi, a demolat garaje din tablă pentru a face loc unor parcări, dar prea puține s-au făcut pentru pietoni.

Zonele pietonale sunt în continuare puține, iar trotuarele, după cum veți vedea în imaginile de mai jos, sunt de multe ori atât de înguste încât cu greu poate circula o singură persoană suplă. Ce să mai vorbim despre mersul cu căruciorul cu copil?

Dacă nu sunt înguste, trotuarele sunt ocupate de mașini. Pietonii fie trebuie să facă slalom printre autoturisme, fie trebuie să circule pe carosabil.

Cele afirmate mai sus sunt susținute de fotografiile postate pe grupul Clujul Civic, alături de următorul mesaj:

„Hai să vorbim despre trotuare! La Cluj avem de toate: trotuare în valuri, trotuare-rampă (de mașini), trotuare oblice, trotuare ciuruite, trotuare ocupate de stâlpi (ca să nu mai amintesc de alea devenite loc de parcare). Cu trotuarele pentru pietoni stăm mai prost... (Mai ales dacă trotuarele alea nu sunt fix în centru, unde dăm cu bidineaua, tundem, radem, frezăm, șmirgheluim și ferchezuim anual, să dea bine în ochii fraierilor.) Ce ziceți? Faină ingineria? Nici beat mangă nu poți concura cu drumarii clujeni!”.

Adauga comentariu