Cluj Arena, un mastodont falimentar care învrăjbește clujenii

Legat de construirea Cluj Arena, Alin Tișe, care se mândrește cu această realizare, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni la Napoca FM:

„Nu toată lumea a agreat această investiție, nu toată lumea consideră că e important să ai un stadion într-un oraș, fiecare are o părere. 80% din clujeni, la un sondaj făcut de noi înainte de construirea Cluj Arena, au dorit să fie pe vechiul amplasament. Noi am ținut cont de sondajul și de opinia majorității. De aceea a fost demolat Moina și construit acest stadion pe acest amplasament.”

În contextul controverselor iscate în aceste zile între fanii Untold  și cei deranjați de organizarea festivalului pe Cluj Arena (datorită zgomotului infernal și îngrădirii spațiului public), și unii, și alții sunt de acord că nu s-ar fi ajuns la această problemă dacă stadionul ar fi fost construit într-o altă locație, una mai puțin centrală.

Pe vremea când scaunul de președinte de Consiliu Județean era ocupat de Marius Nicoară, au existat discuții pentru construirea unui nou stadion pe Valea Gârbăului, dar suporterii ”U” Cluj nu au agreat această idee. Suporterii, consultați astăzi de Ziar de Cluj, cei care au urmărit îndeaproape evoluția echipei și a stadionului, fostul Ion Moina, au declarat că nu au auzit niciodată de vreun astfel de sondaj în privința oportunității construirii stadionului pe locația actuală, așa cum afirmă Alin Tișe. 

Totuși, din articolele vremii (buzznews.ro, 20 septembrie 2011), aflăm că ar fi existat un sondaj de opinie:

 „Chestionarele au fost impartite in numar de 100.000 sub forma de fluturasi. Clujenii au spus ca vor stadion nou pe vechea locatie.”

Conform unei analize demografice redactate de prof. dr. Traian Rotariu, de la Centrul de studiere a populației din cadrul UBB, aflăm că în perioada desfășurării respectivului sondaj, populația Clujului se situa undeva în jurul cifrei de 300 000. Dacă chestionarele în cauză au fost împărțite în număr de 100 000, sub formă de fluturași, chiar dacă 100% dintre clujenii chestionați ar fi fost de acord cu construirea stadionului pe vechea locație, ceea ce e puțin probabil, aceasta înseamnă doar 33% dintre clujeni, și nu 80%, așa cum afirmă Alin Tișe.

Orgoliul acestui politician, cel care a stat la baza construirii stadionului în buricul târgului, pentru a fi de maxim impact, atât ca imagine personală, cât și ca beneficiu electoral, generează acum un amplu val de nemulțumiri din partea celor deranjați de evenimentele care se organizează pe Cluj Arena, evenimente care le fac viața imposibilă.

Clujenii nemulțumiți se organizează în aceste zile într-o asociație, pentru a lupta pentru respectarea legalității, a dreptului lor de a trăi în propriile case, fără poluare fonică nopți de-a rândul, fără ca aceste drepturi să le fie îngrădite în mod arbitrar.

Se pare că, contrar afirmațiilor președintelui Consiliului Județean, investiția cu care acesta se laudă nu a fost și, mai ales, nu este una dorită de majoritatea clujenilor în actualul amplasament.

Deja locuitorii din Centru și din cartierele învecinate cu Cluj Arena propun amplasarea Untold într-o altă locație, iar, în absența festivalurilor și a evenimentelor sportive (prea puține pentru a justifica o astfel de investiție), Cluj Arena rămâne fără obiect de activitate, doar un mastodont falimentar și cu picioare de lut, un fanion al vanității lui Alin Tișe.

Comentarii

Sebastian

09.08.2016 18:39

Alexa, mare dreptate ai! Astia ar fura si puii de sub closca pentru nitel capital de imagine.

Horea

09.08.2016 19:44

Acum sunteti nitel tendentiosi, din cei 300 K tineti cont ca aprox 100 K sunt copii care nu cred ca stiau despre ce este vorba si nu ar trebui sa intre la socoteala. Pe de alta parte tendentioasa este si abordarea Paunelului. Avand in vedere ca investitia a fost facuta din banii judetului sunt curios cat la suta din locuitorii judetului ar fi ales intre un stadion in Cluj Napoca si apa curenta, canalizare, gaze naturale sau spitalul de la Mociu renovat si functional. Atributiile Consiliului Judetean ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea economica si spirituala a localitatilor din judet, ar trebui sa dezvolte programe care sa le arate oamenilor de la tara cum sa-si dezvolte oportunitatile, cum sa-si produca si sa-si comercializeze produsele specifice, nicidecum organizarea de festivaluri in Cluj Napoca. Sa fie foarte clar, sunt de acord cu acest festival care trezeste orasul la viata dar sunt total impotriva politicienilor care-si ascund lipsa de viziune in spatele unei intamplari pentru care nu sunt responsabili. Festivalul nu se datoreaza lui Tise si cu atat mai putin lui Emil Boc. Festivalul este opera unui vizionar, ne place sau nu, Bogdan Buta. De aici incolo despre cum a fost finantat acest festival trebuie sa se ocupe organele statului. Despre viitorul lui trebuie sa se ocupe edilii iar pozitiile de genul ” eu sunt alfa si omega” nu ajuta. Orasul trebuie ascultat ! Orasul trebuie sa decida, autoritatile trebuie sa faca asta posibil. Cand te faci insa pres in fata unor interese care iti aduc capital de imagine atunci fii pregatit sa faci fata contestatarilor. Daca autoritatile, si aici nu-l bag pe colericul presedinte al consiliului judetetean, nu arata maturitate si nu faciliteaza o platforma de discutii care sa genereze un regulament unitar pentru toti organizatorii de spectacole atunci sa-si asume criticile.

Adauga comentariu