Din oras

Cluj Arena, un mastodont falimentar care învrăjbește clujenii

Legat de construirea Cluj Arena, Alin Tișe, care se mândrește cu această realizare, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni la Napoca FM:

„Nu toată lumea a agreat această investiție, nu toată lumea consideră că e important să ai un stadion într-un oraș, fiecare are o părere. 80% din clujeni, la un sondaj făcut de noi înainte de construirea Cluj Arena, au dorit să fie pe vechiul amplasament. Noi am ținut cont de sondajul și de opinia majorității. De aceea a fost demolat Moina și construit acest stadion pe acest amplasament.”

În contextul controverselor iscate în aceste zile între fanii Untold  și cei deranjați de organizarea festivalului pe Cluj Arena (datorită zgomotului infernal și îngrădirii spațiului public), și unii, și alții sunt de acord că nu s-ar fi ajuns la această problemă dacă stadionul ar fi fost construit într-o altă locație, una mai puțin centrală.

Pe vremea când scaunul de președinte de Consiliu Județean era ocupat de Marius Nicoară, au existat discuții pentru construirea unui nou stadion pe Valea Gârbăului, dar suporterii ”U” Cluj nu au agreat această idee. Suporterii, consultați astăzi de Ziar de Cluj, cei care au urmărit îndeaproape evoluția echipei și a stadionului, fostul Ion Moina, au declarat că nu au auzit niciodată de vreun astfel de sondaj în privința oportunității construirii stadionului pe locația actuală, așa cum afirmă Alin Tișe. 

Totuși, din articolele vremii (buzznews.ro, 20 septembrie 2011), aflăm că ar fi existat un sondaj de opinie:

 „Chestionarele au fost impartite in numar de 100.000 sub forma de fluturasi. Clujenii au spus ca vor stadion nou pe vechea locatie.”

Conform unei analize demografice redactate de prof. dr. Traian Rotariu, de la Centrul de studiere a populației din cadrul UBB, aflăm că în perioada desfășurării respectivului sondaj, populația Clujului se situa undeva în jurul cifrei de 300 000. Dacă chestionarele în cauză au fost împărțite în număr de 100 000, sub formă de fluturași, chiar dacă 100% dintre clujenii chestionați ar fi fost de acord cu construirea stadionului pe vechea locație, ceea ce e puțin probabil, aceasta înseamnă doar 33% dintre clujeni, și nu 80%, așa cum afirmă Alin Tișe.

Orgoliul acestui politician, cel care a stat la baza construirii stadionului în buricul târgului, pentru a fi de maxim impact, atât ca imagine personală, cât și ca beneficiu electoral, generează acum un amplu val de nemulțumiri din partea celor deranjați de evenimentele care se organizează pe Cluj Arena, evenimente care le fac viața imposibilă.

Clujenii nemulțumiți se organizează în aceste zile într-o asociație, pentru a lupta pentru respectarea legalității, a dreptului lor de a trăi în propriile case, fără poluare fonică nopți de-a rândul, fără ca aceste drepturi să le fie îngrădite în mod arbitrar.

Se pare că, contrar afirmațiilor președintelui Consiliului Județean, investiția cu care acesta se laudă nu a fost și, mai ales, nu este una dorită de majoritatea clujenilor în actualul amplasament.

Deja locuitorii din Centru și din cartierele învecinate cu Cluj Arena propun amplasarea Untold într-o altă locație, iar, în absența festivalurilor și a evenimentelor sportive (prea puține pentru a justifica o astfel de investiție), Cluj Arena rămâne fără obiect de activitate, doar un mastodont falimentar și cu picioare de lut, un fanion al vanității lui Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *