Cluj Arena, Sala Polivalentă și halele din TETAROM I, pregătite să găzduiască spitale de campanie

Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca iau în calcul amplasarea unor spitale de campanie în Sala Polivalenta, Cluj Arena sau parcul industrial TETAROM I dacă numărul bolnavilor de coronavirus va crește atât de mult încât spitalele nu vor mai putea face față.

”Întregul aparat de lucru din Consiliul Judetean Cluj și eu, ne dorim ca această criză a sănătății publice să se încheie cât mai repede. Deoarece trebuie să fim pregătiți, am cerut ca noile hale din Parcurile Industriale Tetarom 1 să fie pregătite pentru a primi, la nevoie, unități medicale mobile. Sperăm să nu ajungem la o astfel de măsură. Același lucru l-am solicitat și în cazul Cluj Arena. În ambele locații trebuie să se asigure acesul securizat în perimetru, incinte cu temperatură controlată, acces la utilități, verificarea și, după caz, extinderea rețelei de curent.  Nu facem nicio economie de la măsurile destinate protejării sănătății clujenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Primarul Emil Boc a menționat și el că Sala Polivalentă este pregătită, însă acesta este un scenariu la care speră să nu se ajungă. 

Până în acest moment în România au fost înregistrare 1292 de cazuri de persoane depistate pozitiv cu coronavirus, dintre care 26 de decese.

 

 

Adauga comentariu