Cluj Arena, primul stadion profitabil din tara

Cluj Arena anunta primul an cu profit operational pentru investitia de peste 30 de milioane de euro. Si nu de 10 de milioane de lei, cum s-au grabit unele ziare sa scrie, ci de aproximativ 200.000 de lei, adica exact cat sa-si acopere cheltuielile. 

Cluj Arena se transforma intr-un mall atunci cand nu gazduieste meciuri, oferind de la mancare la party-uri, conferinte, intalniri religioase, preselectii pentru concursuri celebre sau chiar nunti. Putin cate putin, stadionul reuseste sa straga intr-un an tot atatia bani cat cheltuie doar pe intretinere.

2014 incepe promitator pentru cel mai frumos stadion din Transilvania.

“In februarie avem doua meciuri nationale de rugby, Romania-Portugalia si Romania-Spania, urmate de campionatul national de atletism si Balcaniada. Tot in februarie o sa avem si prima nunta aici”, spune directorul Cluj Arena, Radu Ratiu.

Stadioanele mari din Europa sunt cele al caror model il copiaza si arena de la Cluj, spune acesta. In timp ce la Frankfurt se organizeaza zile de nastere si intalniri de afaceri, Allianz Arena ofera 28 de standuri si magazine, 2 restaurante de 1.000 de locuri si sali pentru birouri si conferinţe.

“Noi vrem doar sa ne acoperim cheltuielile, nu ne intereseaza sa ne imbogatim din banii castigati pentru inchirierea arenei pentru competitii sportive. In sport, stim foarte bine, nu sunt bani”, mai spune Ratiu.

Numai in luna decembrie a anului trecut, stadionul a avut cheltuieli la curent de 60.000 de lei.

sursa foto: adevarul.ro

Comentarii

DanT

26.01.2014 01:09

@dante
E vorba de profit operational, adica profit din activitatile desfasurate, nu din returnari de TVA. Oricum, e foarte bine daca au facut profit operational.

Japitza

26.01.2014 00:28

Recuperarea de TVA nu se inregistreaza in contul de profit, franar cretin! Apropos dl. Alexa, pana mai ieri iti faceai emisiuni la tv-ul spurcatului din deal pe subiectul paraginii stadionului. Sluga-i sluga, pana moare

dante

25.01.2014 11:10

Profitabil pe dracu! Profitul apare din returnarea de 20 milioane a TVA

Adauga comentariu