Cluj Arena, în faliment. Primăria pierde 3 milioane de euro

Inevitabilul s-a produs. Consilierii judeţeni au votat azi rezilierea asocierii cu societatea Cluj Arena privind administrarea obiectivului stadion Mircea Luca. Cu alte cuvinte, societatea a rămas cu datoriile de aproape 3 milioane de lei faţă de primărie şi fără obiect de activitate începând din 21 decembrie 2016. Cum societatea nu va mai avea nicio sursă de venit, falimentul nu poate fi evitat. 

În această după-amiază, proiectul de reziliere a asocierii dintre CJ Cluj şi societatea Cluj Arena a a fost reaprobat, cu 34 de voturi. Cluj Arena va urma paşii legali potrivit Legii 85/2014, adică calea netedă spre faliment. Cum societăţii i-a fost retras dreptul de administrare încă de luna trecută, votul de azi a fost, de fapt, o prelungire a administrării până la îndeplinirea formelor legale privind înfiinţarea unei noi structuri din cadrul CJ Cluj, structură care se va  ocupa de întreţinerea stadionului. Cluj Arena nu va mai avea nicio sursă de venit începând din 21 decembrie, fapt ce va determina ca datoriile istorice faţă de primărie (3 milioane de euro) să nu mai poată fi recuperate. Cu alte cuvinte, cele  3 milioane de euro rămân în aer deoarece activele de 1,4 milioane de lei reprezintă o zecime din datorie, iar acestea vor putea fi “răscumpărate” de CJ Cluj, banii urmând a fi viraţi ulterior creditorilor. 

“Acele datorii vor urma regimul oricăror datorii pe care le are o societate care intră în procedura Legii 85. Cei care sunt creditori se vor înscrie la masa credală, va urma o procedură care se va face de către societatea care se va ocupa de proceduri conform Legii 85. Urmează să discutăm în perioada a doua despre imobilul în sine, dar acum discutăm strict de a închide lanţul cu această societate care sigur a funcţionat. Eu vă spun că costurile lunare vor fi mai mari dacă aţi hotărât să devină direcţie în cadrul CJ - va trebui să asigurăm salariile pe care până acum nu le asiguram, dar pe de altă parte, până acum societatea în sine avea obligaţia să plătească impozitul. Stadionul nu va fi închis nici măcar o zi pentru că sunt competiţii, evenimente, deja sunt concerte anunţate”, a afirmat Alin Tişe în plenul şedinţei de CJ. 

Costurile lunare pe care le are societatea Cluj Arena oscilează în jurul sumei de 40.000 de euro ceea ce înseamnă că, pentru întreţinerea stadionului, de la bugetul judeţului vor fi cheltuiţi anual aproximativ 500.000 de euro.

Comentarii

Radu

01.11.2016 11:49

Cea mai tare chestie e ca favorit sa conduca noua structura de administrare a stadionului este...Radu Ratiu, acelasi om ce a condus Cluj Arena SA spre faliment. Daca n-ar fi de plans ar fi de ras.

Adauga comentariu