Clinica Blue Life din Cluj-Napoca, patronată de directorul DONA, acuzată că a furat brand-ul de la MedLife. Gigantul Med Life i-a dat în judecată

Gigantul Med Life, care deține șapte hiperclinici, opt laboratoare proprii de analize și 28 de centre medicale generaliste, sare la gâtul clinicii Blue Life din Cluj-Napoca, pentru că i-au folosit marca înregistrată la OSIM și un logo cu nunațele deja branduite de Med Life. Clinica pe care MedLife a dat-o în judecată este patronată de Eugen Marcel Banciu, CEO Farmexpert și patronul Farmaciilor DONA, însă a fost fondată de soții Prodan Raluca și Rareș Sebastian, iar ulterior preluată de Tudor Ioan Stoia, fratele controversatului afacerist Călin Stoia (cel care îl poreclea pe Boc ”Number One” și susținea că nu se dă jos din pat pentru doar ”50 de mii, frate„).

Familia Marcu este formată din fraţii Mihai şi Nicolae Marcu şi mama lor Mihaela-Gabriela Cristescu. Ei au pus bazele MedLife în 1996. Mihai Marcu, 46 de ani, este preşedintele celui mai mare furnizor de servicii medicale private MedLife şi are şi cea mai mare deţinere la companie dintre cei trei membri ai familiei sale, de 21%.  Compania MedLife S.A. a dat în judecată  firma New Blue Life, pentru că le folosește marca înregistrată la OSIM încă din 2007. Mai mult, cei de la Blue Life au folosit și culorile din logo-ul MedLife și astfel se produce confuzia ca ar fi vorba despre aceeași clinică.

„Este firesc ca un brand puternic, lider de piață, să își apere mărcile înregistrate din portofoliu, mai ales în contextul în care alte societăți folosesc o marcă foarte asemănătoare cu marcile pe care le deținem. De altfel, ar fi curios să întrebați societatea New Blue Life SRL de ce a decis să folosească în 2009 marca Blue Life în condițiile în care această marcă a fost înregistrată de MedLife la OSIM încă din 2007 și, în plus, de ce aceasta societate foloseste pentru comunicarea vizuală cele două culori asemănătoare cu cele folosite de brandul MedLife”, au declarat pentru Ziar de Cluj reprezentanții MedLife.

Potrivit celor de la OSIM, marca Blue Life aparține celor de la MedLife până în 2027. Pe firma New Blue Life SRL figurează ca administrator medicul Gălan Oana Mihaela. În momentul în care am dorit să luăm legătura cu dânsa ni s-a spus că are consultații și că va reveni cu un telefon după. În scurt timp ne-a sunat o angajată care s-a prezentat ca „Roxana ș-atât” și ne-a întrebat despre ce dosar dorim să discutăm cu distinsa Oana Gălan. După ce a aflat că este vorba despre furtul brand-ului deținut de Medlife, femeia ne-a spus că îi va transmite doamnei Gălan și ne-a închis telefonul în nas. Așa se face că au trecut două zile, iar cei de la BlueLife nu au dorit să explice cum de și-au însușit marca celor de la MedLife. Însă Medlife are în prezent un acționariat interesant format din două firme: Jasp Imobiliare și Medicala Credo. 

 

 

Blue Life – mingea pasată la „jucători deștepți”

 

Înainte să vorbim despre firma New Blue Life SRL, pe care funcționează clinica din Zorilor și cea din București, fondatorii și-a început afacerile pe Blue Life Medical Center SRL (***).

Rareș Sebastian Pordan și soția lui Raluca Ileana au înființat în 2008 firma Blue Life Medical Center SRL, iar în 2014 au înființat firma New Blue Life SRL.

În perioada decembrie 2014 – mai 2015, Rareș Prodan a făcut obiectul unei inspecții fiscale din partea AJFP Cluj cu privire la vânzările de bunuri imobile realizate de către acesta în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2013. În urma inspecției fiscale, AJFP Cluj a stabilit în sarcina lui Prodan obligații fiscale în cuantum de 1.486.246 RON, potrivit celor de la Gazeta de Cluj. Fostul patron al Blue Life a contestat această decizie, însă contestația a fost respinsă, prin urmare, Prodan cere instanței de judecată anularea deciziilor impuse de DGRFP Cluj-Napoca și AJFP Cluj și a raportului de inspecție fiscală. După controlul celor de la ANAF, soții Prodan au vândut clinica către compania Societatea Medicală Credo, care era reprezentată de Stoia Tudor Ioan (TIS Ideea Consult), fratele afaceristului Călin Stoia (mâna dreaptă a condamnatului fugit în Italia - Ioan Bene). Prodan rămâne cu firma Blue Life Medical Center SRL și afacerile imobiliare. Cei de la ANAF susțin că în urma acelui control, neregulile găsite erau la tranzacții de apartamente noi, parcări, garaje, boxe și un teren.

Intrat în clinica BlueLife, Tudor Stoia pregătește documentele pentru viitoarea tranzacție. În 2017 înființează firma Blue Admin SRL.

 

Fondatori BLUE ADMIN SRL : 1. SOCIETATEA MEDICALA CREDO - S.R.L., cu sediul social in Bucuresti, sectorul 1, Intrarea Catedrei nr. 4, etaj 1, ap. 1;
2. NEW BLUE LIFE - S.R.L., cu sediu social in municipiul Cluj-Napoca, Strada Jean Jaures nr. 6A, camera 1, bloc B, etaj 2, ap. 9, judetul Cluj;
- administrator: STOIA TUDOR-IOAN, puteri conferite: conform act constitutiv, cu [***domiciliu***];

 

Tranzacțiile continuă pe un traseu și mai complicat. După ce Stoia iese din Blue Admin SRL, locul său este umplut de Jasp Imobiliare, o firmă mică, nou-nouță, deținută de o studentă vârstă de 25 de ani, Gabriela Alexa Vrînceanu.

Însă tatăl ei e cheia: brașoveanul Vrînceanu Dragoș Sebastian, mâna dreaptă a soților Banciu – patronii Farmaciilor Dona, care este și ”Manager Business Development” la Dona.
În trecut, Dragoș Vrînceanu a fost manager general și membru fondator al Asociației Spes. Însă de acolo a plecat cu probleme, obținând exectuarea silită a Asociației Spes și alegându-se cu o plângere penală.

Firma Gabrielei Alexa Vrînceanu, JASP IMOBILIARE, are un singur angajat: pe tatăl ei. Iar firma ei este administratorul juridic al societății Medicala Credo SRL, firma către care Tudor Stoia a vândut societatea New Blue Life SRL. 

 

(Eugen Marcel Banciu, fondatorul Farmexpert și deținătorul grupului de farmacii Dona)

Clinica își pierde identitatea?

Cele mai interesante jocuri de culise în afaceri sunt cele care se desfășoară în cerc. MedLife deține marca Blue Life și este determinată să anuleze identitatea vizuală a clinicii familiei Banciu. Singura șansă de câștig ”băieților deștepți” de la New Blue Life SRL este să apeleze la soții Prodan. 

Clinicile din Zorilor și București se numesc BlueLife Medical Center, cu alăturarea a încă două cuvinte față de marca înregistrată de MedLife la OSMIM. Iar familia Cristescu are cumpărată doar marca BlueLife. Așadar, Banciu și Vrînceanu pot întoarce lucrurile în favoarea lor, cu puțin ajutor de la soții Prodan, fondatorii clinicii. După cum am menționat anterior, soții Prodan și-au continuat afacerile pe altă firmă: Blue Life Medical Center SRL, care le-a rămas în posesie. Tot pe Blue Life Medical Center SRL există la OSIM o marcă înregistrată valabilă până în 2022:

 

 

Cu ajutorul soților Prodan, cei de la New Blue Life își pot construi apărarea în procesul intentat de gigantul MedLife. Și totuși, de ce MedLife S.A. s-a hotărât doar după ce Eugen Banciu a preluat Blue Life să pornească acest proces ?

 

Adauga comentariu