Focus

Clădirea SRI și IPJ Cluj se modernizează cu bani europeni. Proiectul este de 19 milioane euro

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj și al SRI Cluj va fi modernizat cu bani europeni. Valoarea totală a investiției este de 78.232.721 lei. Clădirea nu a mai fost reabilitată de zeci de ani. 

Din suma totală a finanțării de care vor beneficia sediile celor două instituții, 32,6 milioane lei sunt de la bugetul de stat și 45,5 milioane lei sunt fonduri nerambursabile. Reparațiile vor dura trei ani. 

″Unul dintre obiectivele principale ale noastre a fost dezvoltarea instituțională și administrativă, prin oferirea de condiții moderne de lucru pentru polițiștii inspectoratului și pentru cetățenii care apelează la serviciile noastre. Este un proiect european pentru care noi am muncit aproape doi ani de zile, cu toată documentația necesară, în parteneriat cu Direcția Județeană de Informații Cluj″, a declarat comisarul șef Miron Adrian Ciprian, împuternicit adjunct al șefului IPJ Cluj și managerul proiectului. 

Acesta a mai adăugat că ″până și noi am fost surprinși de valoarea totală a proiectului, de aproximativ 19 milioane de euro, pentru că am inclus în proiect, pe lângă reabilitarea exterioară a celor două clădiri, inclusiv renovarea interioară și dotarea cu tot ceea ce înseamnă tehnică de calcul modernă, crearea spațiilor corespunzătoare pentru persoanele cu dizabilități. Vor fi create condiții, inclusiv de acces la etajele superioare, cu lifturi care vor fi montate pe ambele clădiri″. 

Miron Adrian a apreciat acest proiect ca pe o reușită de însemnătate istorică, având în vedere că cele două clădiri (care datează din 1940 și respectiv, 1977) nu au beneficiat până acum de lucrări de reabilitare substanțiale. 

Obiectivele de investiții se referă la:

-îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii).
– reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic.
– utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie 
– utilizarea de instalații panouri solare pentru preparare apă caldă de consum
– înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.
– suplimentarea spațiilor de lucru pentru personalul celor două instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *