Cladire simbol a Clujului, scoasa la vanzare pentru 4,6 milioane de euro

Casa de Moda, una dintre cladirile simbol ale Clujului in perioada comunista, este scoasa la vanzare. Cei doi proprietari au decis sa nu apeleze pentru intermedierea tranzactiei la ajutorul unei agentii imobiliare, ci sa organizeze direct licitatie cu strigare. Caietul de sarcini este disponibil pentru doritori, iar pretul de plecare este de 1.500 de euro pe metru patrat. Pentru cei peste 3.000 de metri patrati utili cat are cladirea, viitorul proprietar va scoate din buzunar 4,6 milioane de euro.

Pe strada Baritiu, imobilul de la numarul 4-6 a fost scos la vanzare de catre cei doi proprietari, Moda si InterMod. Cladirea construita in 1969 a devenit pe parcursul timpului un simbol al orasului. Majoritatea clujenilor cunosc cladirea sub denumirea Casa de Moda  pentru ca aici functionau cele mai cunoscute cooperative in domeniul textil din oras. In acest inceput de an insa, pe geamurile de la strada, cu litere mari, a aparut un anunt ”DE VANZARE” si doua numere de telefon. Ziar de Cluj a incercat sa afle care este pretul cerut pentru cladirea de pe Baritiu.

    
“Cladirea are 3.103 metri patrati si este compusa din subsol, parter si trei etaje. Are doua lifturi din care unul este utilizat de persoane si unul pentru marfa. Cladirea a fost construita in 1969. Suntem doua cooperative, doi proprietari ai cladirii,  Moda si InterMod. Noi vrem sa vindem toata cladirea, nu pe etaje, prin licitatie, iar pretul de pornire este de 1.500 de euro pe metru patrat. Licitatia va fi, prima, in 29 februarie, si daca nu se adjudeca, se repeta in 7 martie si 14 martie. Locatia licitatiei va fi la Casa de Moda, caietul de sarcini, daca sunteti interesat, mai poate fi cumparat de acolo, de la sediul de pe Baritiu”, a declarat doamna care a raspuns la unul dintre cele doua numere de telefon afisate pe fatada cladirii.

Motivul pentru care proprietarii cladirii au decis sa recurga vanzarea imobilului este faptul ca, in ultima perioada, productia s-a redus, iar o parte dintre angajati au decis sa plece.

“Am avut niste sectii de productie care s-au redus, iar oamenii au mai plecat si am decis ca e mai bine asa”, a afirmat unul dintre proprietari.

Comentarii

razvan

23.02.2016 16:04

cladire simbol? simbol al comunismului sau al ce?

Adauga comentariu