Clădire de birouri pe strada Stephan Ludwig Roth. Vecinii, nemulțumiți de noua construcție: „Dacă se fac săpături lângă fundația casei, se dărâmă locuința”

Un imobil de birouri cu două etaje ce urmează să fie ridicat pe strada Stephan Ludwig Roth nr. 5 i-a pus pe jar pe vecini. Aceștia locuiesc în clădiri vechi, de peste 100 de ani, cu fundații instabile și se tem că demolarea construcției existente și ridicarea unui imobil nou le va afecta locuințelor. 

Iată care sunt temerile vecinilor pe care aceștia le-au adus la cunoștința constructorului:

Construcția de la nr. 7 are 100 de ani vechime, fundația este din piatră, iar pereții sunt din cărămidă și chirpici, astfel că orice lucrare în apropiere poate afecta structura locuinței. Anul trecut când s-a realizat studiul geotehnic și s-a forat la adâncime peretele de la apartamentul 1 s-a fisurat. Având în vedere că se propune alipirea unei construcții, solicit garanții că nu îmi va fi afectată locuința

Prin regimul de înălțime propus și prin modul de amplasare a locuinței va fi afectat gradul de însorire al locuințelor.  

Imobilul în care locuiesc este apropiat ca amplasament de clădirea care urmează să fie demolată. Însorirea apartamentului meu va fi afectată.  

Fundația casei mele este din cărămidă și piatră. Dacă se fac săpături lângă fundația casei se dărâmă locuința.  

Imobilul în care locuiesc are o parte comună cu clădirea care se va demola ceea ce poate provoca daune clădirii în care locuiesc, neavând o fundație solidă.  

Constructorul le-a răspuns acestora că propunerea a ținut seama de forma, limitele și structura parcelei, dar deopotrivă de vecinătățile parcelei, de structura și utilitățile imobile învecinate și a respectat aceste vecinătăți într-un mod care, cred ei,  aduce o creștere de imagine, utilitate și valoare tuturor imobilelor din imediata vecinătate cu respectarea regulamentului și dezvoltării ulterioare a zonei. 

Beneficiarul acestei investiții, SC MIR MECANICA ITALO ROMANO SRL, solicită aprobarea în Consiliul Local a documentației Plan Urbanistic de Detaliu, construire imobil de birouri S+P+2E pe strada Stephan Ludwig Roth nr. 5. 

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 280 de mp este situată la intersecția străzilor S.L Roth și Emil Racoviță, fiind delimitată spre nord de parcele cu fond construit. Pe parcela studiată prin PUD există o construcție de 113 mp propusă spre desființare.  

 

Adauga comentariu