Civic Alert, aplicatia gratuita pentru sesizarea problemelor din oras

Civic Alert este cea mai noua initiativa cu spirit civic, sub forma unei aplicatii pentru mobil, care iti da oportunitatea de a contribui la bunul mers al lucrurilor din orasul tau. Primaria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Prefectura ori Consiliul Judetean vor fi informate in cel mai scurt timp de neregulile constatate de cetateni. 

“Aplicatia este o metoda rapida, prin care orice posesor al unui telefon mobil poate sesiza autoritatile competente cu privire la diferitele nereguli observate in viata de zi cu zi. Astfel, sesizarea problemelor intalnite, printr-o modalitate simpla si la indemana oricui, vor conduce la o imbunatatire majora a vietii cotidiene”, se arata in descrierea aplicatiei.

Concret, cetatenii au la dispozitie o aplicatie de mobil prin care pot raporta instantaneu catre autoritati orice problema din orasul lor in trei pasi simpli: fotografie, geo-localizare automata pentru a inregistra adresa si selectarea categoriei in care se incadreaza problema semnalata.

“Printr-o simpla aplicatie de mobil utilizatorii, pot trimite sesizarea in mai putin de 30 de secunde, in 3 pasi simpli: Fotografie, Locatie, Descriere”, spun initiatorii.

Fiecare utilizator al aplicatiei va fi in masura sa sesizeze diferitele nereguli intalnite, precum gropile din carosabil, autoturismele abandonate, cabluri cazute sau zone cu semnalizare defectuoasa, precum si diferite acte de vandalism sau chiar functionari publici cu un comportament neadecvat. Toate acestea fara a se lovi de uriasa birocratie necesara in varianta clasica a unei sesizari la ghiseu.

“Tu raportezi problemele orasului tau, iar noi le transmitem celor responsabli”, se spune in unul din mesajele campaniei de promovare a aplicatiei.

Raportarea si gestionarea relatiei cu autoritatile se face prin intermediul unui Call Center, de unde agentii vor verifica, redirectiona si trimite sesizari oficiale catre autoritatea competenta. Reclamatiile primite vor fi urmarite, pana la solutionare.

Clujenii au inceput deja sa semnaleze neregulile depistate in oras: deseurile abandonate, standurile de taxi improprii si parcarile ilegale au fost primele solicitari ale acestora. 

Aplicatia este compatibila atat cu sistemul de operare IOS cat si cu Android .

Comentarii

MALUTAN PETRONEL

19.07.2016 11:27

Bravo !Asemenea initiative, luate probabil de tineri si sper sustinute si financiar de Uniunea Europeana sau oameni de afaceri locali, sigur ne vor ajuta sa progresam.Felicitari!

Adauga comentariu