Ciudățenii ale chefului din locația în care e și Centrul de Interese. Chiriașa spațiului e promovată ca fiind “acasă” chiar de către Centrul de Interes

Un chef la care au participat peste 200 de persoane, după cum a menționat IPJ într-un comunicat, a stârnit mare vârlvă în Cluj-Napoca. Chiar când prefectul Abrudean își exprima speranța că incidența cazurilor de COVID-19 va scădea sub 3% pentru a fi deschise restaurantele și școlile, un astfel de eveniment ilegal este oprit de polițiști. 

Știrea a stârnit valuri după ce IPJ Cluj a confirmat faptul că această petrecere s-ar fi desfășurat pe strada Fabricii de Chibrituri numărul 9, acolo unde funcționează și Centrul de Interes. 

Contactată de Ziar de Cluj, tânăra care a închiriat spațiul unde a avut loc cheful, Mădălina Mihailovici, susține că a fost fraierită de către Alin Lupșan, unul dintre organizatorii petrecerii. Ea credea că locația va fi folosită pentru un chef privat cu câteva persoane. Tot ea a ținut să precizeze că locația nu are legătura cu Centrul de Interese, fiind un spațiu aflat în altă parte a clădirii. 

Cu toate că nu cei de la Centrul de Interes sunt vinovați pentru chef, există o strânsă legătură între ei și Mădălina, aceștia promovând-o pe tânăra artistă, ea expunându-și creațiile în spațiul Centrului aflat la etajul patru al clădirii.

Un video postat de Centrul de Interes promovează creațiile vestimentare ale tinerei, în descrierea căreia se precizează: „Astfel, visul Mădălinei de a avea prima prezentare acasă, la Centrul de Interes, a devenit realitate”. 

Numele Centrului de Interes drept locație a evenimentului a fost oferit de IPJ Cluj, cu referire la clădirea în care funcționează Centrul. Ulterior părțile implicate au susținut că există de fapt un alt spațiu, în aceeași clădire, unde a fost de fapt cheful, de aici și confuzia. 

Rămâne însă legătura pe care tânăra artistă o are cu cei de la Centrul de Interes, cei care i-au promovat în vară colecția vestimentară. De altfel, potrivit postării de pe Pagina de Facebook a Centrului de Interes, acesta precizează că nu există nicio legătură între spațiul expozițional care ocupă o parte din etajul 4 al clădirii de pe strada Fabricii de Chibrituri nr. 9 (cu intrare proprie) și spațiul vecin unde a fost organizată o petrecere.

Asta în condițiile în care, dacă ne uităm la un program al evenimentelor organizate de Centrul de Interes, sunt specificate și alte locații din clădire, nu doar o parte a etajului patru. Deci, cand la convine, toată clădirea era numai un centru de interese. Acuma s-au retras numai intr-o incapere.

Într-adevăr sala de le etajul patru, Atrium este principalul loc în care au loc expozițiile, dar există și alte ateliere și spații cu care Centrul de Interes s-a lăudat în luna septembrie a anului trecut. Chiar dacă cheful nu a avut loc în niciunul dintre aceste spații, tot este ciudat că Centrul a ținut să precizeze că ei își desfășoara activitatea doar la etajul patru, respectiv în sala Atrium. 

Sala Atrium, cea în care și-a expus Mădălina creațiile, a fost folosită deasemenea, chiar și de Spațiul Intact: „La etajul 4 publicul a putut vizitat o instalație monumentală de oglinzi a lui Alfredo Pirri, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani din Italia, montată pe podeaua Sălii ATRIUM. Expoziția a fost organizată de SPAȚIU INTACT și FRICHE.  

Detalii AICI

Sala Atrium e menționată ca aparținând Centrului de Interes și în 2019. Detalii AICI.

Sala Atrium apare inclusiv în raportul anual: După ediția-pilot de succes din anul 2019, evenimentul Performance Day a continuat și în 2020 cu o serie de patru performance-uri, care au fost prezentate publicului vineri, 4 septembrie, de la ora 20:00, la Centrul de Interes din Cluj, în Sala ATRIUM de la etajul 4. 

Detalii AICI

 

Adauga comentariu