Circuit Doctor SRL, firma care a găzduit hosting-ul site-ului hackerit al Consiliului Județean Cluj, și-a cumpărat echipamente pe fonduri europene printr-un proiect tocmai în Suceava

De aproape o săptămână site-ul Consiliului Județean Cluj este „picat” după ce a fost ținta atacurilor unor hackeri, care s-au dovedit a fi niște copii. Scopil hackerilor nu a fost acela de a obține bani de la forul județean, ci acela de a arăta vulnerabilitatea site-ulor mai multor instituții publice. Contractul de hosting al site-ului a fost deținut, până în 30 aprilie 2021, de firma Circuit Doctor SRL Sânnicoară, județul Cluj, deținută de Mihai Marius Bogdan. El este fiul Aureliei Bogdan, funcționară în cadrul Consiliului Județean Cluj.

Imediat ce a expirat contractul cu Circuit Doctor SRL, site-ul a fost hackerit.

Ziar de Cluj v-a arătat că Circuit Doctor SRL a câștigat multe licitații cu instituții publice. Vorbim despre contracte care vizează servicii de cosit iarba, furnizat videoproiectoare, mentenanță pentru centrale, servicii de curățenie etc.

Citește și:

Domnule Tise, dar de ce nu ati reziliat mai repede contractul de neprestari servicii hosting cu firma fiului Aureliei Bogdan, functionara institutiei? Cum e posibil ca in 2021, in orasul IT-ului, site-ul CJ Cluj sa pice de doua ori intr-o zi?

Circuit Doctor face bani nu doar în Cluj. Firma lui Mihai Marius Bogdan a „prins” și fonduri europene tocmai în Suceava. Mai exact, a cumpărat echipamente video și IT pe bani europeni. Nu este vorba despre o sumă mare, dar existența acestui contract de arată cât de bine înfipt este în fonduri publice fiul Aureliei Bogdan și cum stoarce până și ultima picătură de bani.

Așadar, proiectul cu fonduri europene se numește “Diversificarea activității prin achiziționarea de utilaje tehnologice în cadrul CIRCUIT DOCTOR S.R.L“. Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul are o perioada de implementare de 25 de luni, respectiv 01.07.2019–31.07.2021 și o valoare totală de 1.411.155,08 lei. Finanțarea nerambursabilă acordată este în valoare de 946.323,68 lei, din care 804.375,13 lei din FEDR.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie dezvoltarea microintreprinderii SC CIRCUIT DOCTOR S.R.L prin diversificarea activității existente.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Creșterea numărului locurilor de muncă cu 5 locuri din rândul comunității locale și menținerea acestora (cu respectarea principiului egalității de șanse prin angajarea unei persoane din categorii dezavantajate - "persoane care au vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani").

2. Diversificarea activității prin achiziționarea unor echipamente nepoluante, de ultimă generație, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă, la protecția mediului și bunăstarea comunității locale. În cadrul proiectului se propune achiziționarea echipamentelor noi (nacela - 2 bucăți, ridicator telescopic – 1 buc, dronă cu cameră FLIR- 1 buc, set scule-1 buc, laptop – 2 buc, generator portabil curent- 1 buc) noi, care respectă ultimele cerințe în domeniul protecției mediului înconjurător prin reducerea consumului de combustibil, gestionarea deșeurilor, reducerea noxelor generate pe durata funcționării sale, respectiv a unui software ERP-CRM performant pentru managementul afacerii.

3. Diversificarea portofoliului de clienți prin atragerea unui client nou de la an la an. Proiectul de investiții va fi implementat în Municipiul Falticeni, Jud.Suceava.

Adauga comentariu