Circa 14 km din autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureș vor fi deschiși circulației. Dăncilă: “Trebuie sa terminam 100 de kilometri de autostrada până pe 31 decembrie”

Circa 14 kilometri din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş vor fi deschiși circulației miercuri, conform unui anunț făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În 11 decembrie a fost recepţionat lotul Ungheni – Ogra construit de austriecii de la Strabag, iar astăzi, 12 decembrie, comisia merge pe lotul Ogra – Iernut al nemţilor de la Geiger. 

La capătul bucăţii de autostradă este o barieră de tren care blochează desfășurarea traficului. 

Recent, premierul Viorica Dancila  a anunțat că are de gand sa il demita pe seful Companiei de Drumuri, daca pana la 31 decembrie nu avem 100 de kilometri de autostrada deschisi in acest an, tinta asumata de Executiv pentru 2018.

”Un șofer care trecea prin zonă a surprins în urmă cu doar câteva ore descărcarea provizorie de la Iernut, acolo unde se vor conecta cei 13,7 km ai Autostrăzii A3 Iernut-Ogra-Ungheni de DN14A. 
În12.12.2018 se dorește deschiderea circulației.

Membrii comisiei tehnice din CNAIR, acompaniați de purtătorul de cuvânt Alin Șerbănescu, au putut admira la rândul lor coada de mașini care se întindea pe sute de metri, dincolo de giratoriul temporar din capătul autostrăzii”, notează Asociația Pro Infrastructura. 

Reprezentanţii asociației solicită conducerii CFR Infrastructura să urgenteze procedurile de reducere a timpilor de așteptare la barieră. 

"În condițiile actuale (uneori bariera este pusă chiar și 15-20 de minute), ambuteiajele se vor întinde pe autostradă și ar putea crea serioase probleme de siguranță rutieră, așa cum am atras atenția de zeci de ori!". 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recepţionat, marţi, lotul de 10 kilometri din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii construit de austriecii de la Strabag. Miercuri, 12 decembrie 2018, comisia merge pe lotul Ogra – Iernut al nemţilor de la Geiger.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a anunţat încă de luni că marţi şi miercuri urmează să fie recepţionaţi cei 14 kilometri de autostradă. 

Prim-ministrul Dăncilă a anunțat ca "anul acesta trebuie sa terminam 100 de kilometri de autostrada. Pe 31 decembrie, trebuie sa vina seful CNAIR sa spuna ca ii avem".

Intrebata ce se va intampla daca directorul CNAIR va anunta ca nu sunt gata cei 100 de kilometri de autostrada, Dancila a replicat sec: "Daca zice ca nu ii avem, pleaca acasa!".

”De fapt, e simplu. Narcis Neaga vrea să-și salveze funcția după amenințările cu demiterea venite din partea premierului Viorica Dăncilă și se ascunde în spatele cuvintelor meșteșugite, minciunilor și promisiunilor.

În loc de autostrăzi, avem jocuri politice și munți de incompetență, dezinteres și rea-voință”, conchid reprezentanții Asociației Pro Infrastructura într-un mesaj pe pagina oficială de socializare.

CITEȘTE ȘI: Ca la noi la nimenea: Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureș are BARIERĂ pentru tren

 

sursa foto: asociatia pro infrastructura/facebook

 

Adauga comentariu