CIRC FĂRĂ PÂINE ÎN PNL: Rareș Bogdan, avertisment dur pentru Orban: "Pierde războiul. L-a pierdut și Dragnea, l-a pierdut și Victor Ponta"

Prim-vicepreședintele PNL şi eurodeputatul de Cluj, Rareș Bogdan, l-a avertizat pe Ludovic Orban că va pierde războiul cu el, așa cum l-a pierdut și Liviu Dragnea și Victor Ponta.

„La câtă lume a participat acolo, e atât de uşor de demontat ce a fost acolo, încât nici măcar nu este cazul să o fac eu. (...) Eu am fost în două campanii grele cu niște oameni care păreau că îngenunchează România și nu m-am temut și am reacționat imediat. Cu dl Victor Ponta și cu dl Liviu Dragnea am dus lupte grele. Pentru mine, dacă Ludovic...trebuia să se gândească, că mă cunoaște. Chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm ca de obicei, eu în războaie mă simt perfect. Cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război și trebuie să construim. Mai bine mă lași să-mi cultiv grânele, să aduc investiții și să facem lucruri grozave pentru țara asta decât să mă bagi în război, pentru că pierde războiul. L-a pierdut și Dragnea, l-a pierdut și Victor Ponta”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan îl ia peste picior pe Ludovic Orban: "E bine, înseamnă că este un fel de sfânt"

Oricine greșește pe lumea asta, numai Dumnezeu nu greșește, spune Rareș Bogdan, după ce Ludovic Orban a susținut că nu are „niciun secret” şi nimeni nu are despre el informaţii care ar putea să-i facă rău în cariera politică: „E bine, înseamnă că este un fel de sfânt”

„E bine, înseamnă că este un fel de sfânt. Oricine greșește pe lumea asta. Numai Dumnezeu nu greșește. Dacă Ludovic consideră că nu a greșit și că nu are ce să spună despre el ete foarte bine. Primul pas este să ai o părere bună despre tine, după aceea să mai aibă și alții”, spune Rareș Bogdan.

El spune că Florin Cîțu „poate să ducă partidul înainte”.

„Eu consider că partidul trebuie să rămână unit. Fiecare om va avea un rol important în cadrul partidului. Din punctul meu de vedere, cel care poate să ducă PNL spre câștigarea anului electoral 2024 și spre o reformare din temelia sa, păstrând toți oamenii foarte valoroși, cu multă experiență, este Florin Cîțu”, adaugă Bogdan.

Ludovic Orban susţine că nu are „niciun secret” şi nimeni nu are despre el informaţii care ar putea să-i facă rău în cariera politică. Replica președintelui PNL a venit după ce a fost avertizat de către Rareș Bogdan „să înceteze campania murdară”, pentru că altfel va începe să orbească, iar pe Orban „îl va durea stomacul rău de tot”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a lansat atacuri dure la adresa Ralucăi Turcan, a lui Rareș Bogdan și a lui Robert Sighiartău. „Am fost lăsat singur”, spune Orban. „PNL nu are nevoie de lideri care azi votează un candidat și mâine fac poză cu altul”.

„Deși am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să știți lucrul ăsta: președintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliții și negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareș Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Național în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliției”, a spus Orban.

Președintele PNL spune că în ciuda acestor negocieri, care au fost cele mai dificile la care a participat în ultimii 30 de ani, PNL este principalul partid de guvernământ.

„Avem premier, avem președinte României, avem președintele Camerei Deputaților, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri și anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliției”, a spus Orban.

Orban l-a supărat şi pe Robert Sighiartău: "NU am vrut să particip la această mișcare de trădare"

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat luni că nu l-a "părăsit" pe preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, aşa cum a susţinut acesta, şi a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie "părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului".

"Nu, nu l-am părăsit (pe Ludovic Orban la negocierile de la Vila Lac - n.r.). Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului", a spus Sighiartău înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform Agerpres.

El a arătat că acest subiect va fi discutat în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal de luni.

"Da, vom discuta şi despre asta, pentru că este un for intern şi cred că trebuie să ne spunem lucrurile în faţă, nu în afara partidului", a afirmat Sighiartău.

Robert Sighiartău: "Domnule Orban semănați tot mai mult cu Dragnea"

”Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos.

Am ales sa NU fiu in echipa atunci când Dvs ați ales sa Trădați partidul. Atunci când interesul Dvs a fost mai presus de interesul PNL. Atunci când ați cedat 3 ministere de dezvoltare pt a va asigura șefia cdep care revenea uSR. PNL trebuie sa știe. Dvs personal ați cedat cele 3 ministere intr o discuție tet a tet cu președinții partidelor din coaliței pentru a ajunge președinte la Camera.

Domnule Orban - ați ajuns sa ma amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.

Domnule Orban - mai rămâne sa amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea sau sa faceți ce a făcut Tariceanu (aluzie la rupere). Cei doi au ieșit din viața publica rușinos.

Domnule Orban, înțeleg ca e un moment greu, dar va rog sa ieșiți din politica cu fruntea sus.

Ati promis o campanie interna bazata pe fair play si ati ales sa jucați murdar, cu atacuri si amenințări. În loc de adevăr ati ales minciuna. În loc de democrație liberală in propriul partid ati ales regimul unipersonal in care dvs sunteți totul si v.ati înconjurat de Yesmeni. L.ati abandonat pe acel Ludovic Orban care a castigat Congresul din 2017 si in care am crezut, alături de care am fost. Dvs si nu altcineva l.ati abandonat si trădat pe acel Ludovic Orban. Dumneavoastră si nu altcineva ati părăsit Adevărul, Spiritul liberal si democratic. Dumneavoastră si nu altcineva ati abandonat interesele majore ale PNL si ati ales propriile interese. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper ca nu veți ajunge ca Dragnea sa va sacrificați propriul guvern”,

De asemenea, Sighiartău l-a acuzat pe Orban că folosește ”o armată de postaci care ne atacă mai rău decât PSD-iștii în online”.

La rândul său, deputatul Florin Roman l-a acuzat pe Orban că a trădat partidul și joacă exclusiv pentru interesele sale personale.

Ludovic Orban, după ședința cu scandal din PNL: Unii încearcă să deformeze realitatea

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că informațiile ieșite, pe surse, în presă nu ar corespunde în totalitate realității, iar discuția sa cu secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, nu a fost atât de contondentă pe cât s-a lăsat de înțeles.

”Văd că aveți niște citate date pe surse, care nu corespund cu ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, eu îmi respect angajamentul de a face o campanie pozitivă, despre programele, proiectele și a leadershipului pe care îl voi asigura în următorii ani.

Fiecare membru al PNL are deplina libertate de a-și stabili opțiunea. Eu contez pe colaborarea tuturor membrilor PNL, indiferent de opțiunea lor.

Vă rog să nu citați ceea ce primiți pe surse din BEX, eu nu comentez.

Acei oameni pe care nu vreau să-i calific, sunt oameni care doresc să deformeze realitatea din interiorul unei ședințe PNL. În ceea ce mă privește, eu respect fiecare membru al PNL. La baza fiecărei decizii pe care am luat-o în ultimii 4 ani am avut consultări, sondaje, cercetări.”, a spus Ludovic Orban.

Adauga comentariu