Ciprian Valerian Lucan si Dan Fofiu-Sampetreanu au contestat controlul judiciar

Baiatul medicului Lucan, Ciprian Valerian si fostul manager la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant din Cluj, Dan Fofiu-Sampetreanu au contestat joi, 26 aprilie, masura controlului judiciar, la Tribunalul Cluj. 

Potrivit surselor, pronuntarea pe cerintele exprimate de cei doi se va face maine, dat fiind volumul mare de dosare ce se afla spre analiza la judecatorul de drepturi si libertati. 

La sfarsitul lunii februarie, cand Ciprian Valerian Lucan a contestat, tot la Tribunalul Cluj, masura controlului judiciar, magistratul de caz i-a respins actiunea:  

`În baza art. 2151 alin.5 din Codul de procedură penală respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul Lucan Valerian Ciprian Mihai, împotriva ordonanţei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală – Secţia de combatere a criminalităţii organizate din data de 16.02.2018, emisă în dosarul nr. 1050/D/P/2017, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare` se arata in sloutia pe scurt, data atunci.

Tribunalul Cluj urmeaza sa se pronunte atat pe plangerea impotriva controlului judiciar in cazul celor doi cat si pe sechestru instituit pe bunurile acestora de catre DIICOT Structura Centrala. Ambele proceduri s-au judecat in sedinta nepublica, dat fiind ca cei doi nu au fost trimisi in judecata. 

Intre timp, medicul Mihai Lucan a formulat o plangere impotriva procurorului de caz, pe care a inaintat-o sefului DIICOT Romania, Daniei Horodniceanu.

Comentarii

Vasile

26.04.2018 14:03

Cât tupeu poate sa aiba acest fecioras de lui dom ' profesor!
Dar si institutiile statului ce fraiere sunt... Dupa ce desfasurare de forte au avut loc in instrumentarea acestui dosar, sa ceri cheltuieli de judecata doar 100 de lei mi se pare o nesimtire!

O alta dovada de nesimtire din partea acestui fiu de profesor mi se pare si faptul ca, dupa ce I s-a dat cu flit la spitalul din Suceava, acuma vrea sa participe la examenul pe post de la Bistrita!
Sigur are managerul de acolo ceva obligatii fata de taticu, ca altfel nu ar putea un manager normal la cap sa angajeze pe cineva care e cercetat pentru ca a furat de la spital public! Oare chiar s-a epuizat rezerva de urologi din tara asta, ca sa angajezi asemenea specimene?

Daca sunt asa de valorosi, cred ca ar putea sa lucreze tata si cu fiul linistit doar la clinica lor privata si sa mai lase si pe alți muritori de rand sa lucreze in spitalele publice...

Concluzia e ca daca nici cu acest dosar, in care am inteles ca anchetatorii au o multime de probe, nu vor reusi sa-i infunde, atunci cred ca ar trebui sa ne mutam cu totii in Costa-Rica si sa cerem azil politic... :-(

Adauga comentariu