Cioloș tatonează o nouă majoritate cu PNL și UDMR

Dacian Cioloș, copreședinte USR, consideră că partidul pe care-l reprezintă ar trebui să se întoarcă la guvernare, însă a precizat că se poate face asta doar în anumite condiții.

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu, evident. Am spus că nu ne agățăm de funcții, suntem pregătiți pentru orice variantă. Eu personal susțin ideea de a încerca totuși menținerea la guvernare. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii am înțeles că există deschidere să continuăm discuțiile”, a declarat Dacian Cioloș, duminică, în cadrul emisiunii ”Insider politic”, potrivit G4media.ro

Europarlamentarul a adăugat că este exlusă varianta continuării coaliției cu Florin Cîțu, în calitate de premier:

 „Nu, nu există această variantă, pentru că avem noi un fix. Am încercat de două ori, de ce să mai încercăm o dată? (…).

V-am dat exemplu, nu noi suntem impredictibili, nu noi am luat decizii intempestive, nu noi am dat afară doi miniștri”, a spus Cioloș.

„Noi vrem o coaliție predictibilă și dacă ne întoarcem la guvernare, în mod cert ar trebui să negociem un calendar ferm de reforme”, a mai precizat Dacian Cioloș.

Copreședintele USR PLUS i-a răspuns și liberalului Rareș Bogdan, care a solicitat, în eventuala reîntoarcerii USRPLUS la guvernare, o renegociere a posturilor de miniștri între partide.

”Eu îi spun lui Rareș Bogdan că nu renunțăm la reforma pensiilor speciale, la desființarea secției speciale (…), de aici plecăm. Nu intrăm în coaliție pentru funcții. (…) Noi ne dorim ministere de unde să facem reforme pe care le-am promis, la care ne-am angajat încă din campanie. Dacă ne apucăm să ne târguim pe posturi, asta înseamnă că deblocăm discuțiile din coaliție?”, a întrebat Cioloș.

El a precizat exact condițiile pe care liberalii trebuie să le respecte pentru ca USR PLUS să se reîntoarcă la guvernare: ”premier predictibil, un calendar pe reforme și o repartiție a portofoliilor, care să ne permită și nouă posibilitatea de a face reformele propuse”.


Adauga comentariu