Ciolacu profită de starea de urgenţă pentru a se menţine în interimat

Congresul PSD se amână pe termen nedeterminat. Liderul interimar al social-democraților invocă criza provocată de pandemia de coronavirus, chiar dacă posibilitatea de a efectua teleconferințe sau cea a exprimării votului on-line funcționează deja în România, un exemplu în acest sens fiind și modul în care a fost învestit Guvernul Orban 3, după anunțul de renunțare al lui Florin Câțu, care s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament. 

În urma acestui incident, dar și din cauza contactului pe care Lucovid Orban l-a avut cu senatorul Vergil Chițac, infectat cu COVID-19, învestirea Cabinetului Orban 3 a fost posibilă prin intermediul teleconferinței. 

În acest context delicat, liderul interimar al PSD, Macel Ciolacu, susține că Congresul PSD nu mai poate avea loc, fiind amânat pentru o perioadă nedeterminată:

 „Stimați colegi, 

Ținând cont de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Congresul Extraordinar al PSD se amână, la o dată ulterioară stabilită în ședința Comitetului Executiv Național”, a transmis conducerea centrală PSD către liderii județeni și ceilalți membri CEX. 

Sunt voci în PSD care susțin că există și varianta ca partidul să rămână cu actuala conducere interimară până anul viitor când va avea loc Congresul la termen.

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a spus recent că în actualele condiții epidemiologice este exclus să se mai țină Congres PSD în format clasic, cu deplasarea delegaților la București și că singura variantă de luat în calcul, dacă se mai face Congres în timpul coronavirusului, este un Congres PSD online. 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: facebook.com

Adauga comentariu