Cine va conduce Compania de Transport Public a Clujului

Regia Autonoma de Transport Urban de Calatori Cluj-Napoca (RATUC) se transforma in societate comerciala pe actiuni, iar primaria va fi actionar unic al viitoarei societati. Miza care se pune in discutie acum este cine va controla Compania de Transport  Public a orasului, socitate cu un capital social de peste 36 de milioane de euro, care deruleaza achizitii publice cu valori foarte mari. Viitorii membri ai Consiliului de Administratie vor sustine in aceste zile mai multe interviuri in fata unei comisii speciale, pentru ocuparea acestor functii. Directorul general al companiei va fi Liviu Neag, cel care se afla la conducerea RATUC de 20 de ani. In Hotararea de Consiliu Local pentru reorganizarea RATUC in  “Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA” se arata ca viitoarea societate va pastra organigrama actuala. In aceste conditii, director general ramane nimeni altul decat Liviu Neag, cel care se afla in fruntea regiei de 20 de ani. Director economic va fi pastrat Ioan Rusu, iar director tehnic va fi Gheorghe Toth. Cat priveste membrii Consiliului de Administratie, acestia vor fi selectati in perioada urmatoare de o comisie speciala, formata din consilieri locali si angajati ai Primariei Cluj-Napoca. Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA va avea un Consiliu de Administratie, format  din sapte membri. Din comisia de selectie fac parte, pe langa consilierul PSD Dan Morar, si PDL-istul Florin Gliga, care este presedintele comisiei, consilierul PNL Ioana Borza, din partea PDL Ovidiu Turdean si din partea UDMR Emese Olah. Pana acum si-au depus candidatura 20 de persoane, arata consilierul local Dan Morar.
“Din cate stiu, sunt in jur de 20 de dosare”, a declarat  Morar.
Comisia de selectie a viitorilor membri CA ai Companiei de Transport Public Cluj-Napoca SA s-a intrunit astazi pentru a analiza candidaturile depuse pana in 31 octombrie.
“Azi vom lua fiecare dosar pentru analiza. Sunt doua etape ale selectiei: cea de eligibilitate si concordanta intre dosarul depus si cerinte, iar apoi interviul prin care va trece fiecare candidat”, a declarat consilierul PNL Ioana Borza.
Consiliul de Administratie va fi condus de un presedinte, care are si calitatea de director general al societatii, in speta Liviu Neag. Directorul general va incheia cu societatea un contract de management. Cat priveste conditiile de participare la selectie, viitorii membri ai Consiliului de Administratie trebuie sa aiba experienta in administrarea unor regii autonome sau societati comerciale profitabile, din domeniul de activitate al regiei, inclusiv societati comerciale din domeniul privat. O alta conditie este ca acestia sa nu faca parte din randul functionarilor publici. Cine a facut parte din CA-ul RATUC Liviu Neag (actual director, sprijinit de PDL), Loredana Pop (apropiata lui Daniel Buda), Eugen Cocan (inginer, PDL), Beniamin Chira (PDL), Vasile Andrei Vita (proprietar Vitacom Electronics, din partea UDMR), Ovidiu Chifor (PSD) si Alexandru Sava au fost, pana acum, membrii Consiliului de Administratie al RATUC. Cat il priveste pe Liviu Neag, acesta se afla in fruntea RATUC de 20 de ani. Miza: o societate cu capital de 159 de milioane de lei Viitoarea Companie de Transport Public a Clujului  va avea un capital social de 159 de milioane de lei. Societatea va avea in administrare si exploatare bunurile regiei de transport in comun, care au fost evaluate in luna octombrie 2013. Potrivit rapoartelor de evaluare, RATUC are autobuze, troleibuze si tramvaie in valoare de 24 de milioane de euro. Microbazele au fost evaluate la 1,2 milioane de euro, sediul administrativ la 923.000 de euro, la care se adauga si alte bunuri detinute.    

Adauga comentariu