Cine sunt sinecuristii care vor administra investitiile Primariei din Lomb

Investitiile Primariei Cluj-Napoca derulate in Lomb – Buftea de Cluj si Centrul TEAM vor fi gestionate de o societate comerciala - Cluj Innovation. In aceasta perioada se realizeaza selectia membrilor viitorului Consiliu de Admninistratie al societatii. Acesta va fi controlat de membri PDL si PSD. Alexandru Coroian, fost vicepresedinte al CJ Cluj, Ovidiu Vasile Calin, fostul director al Postei Cluj si Ioan Cristian Haiduc, presedinte PDL Campia Turzii, sunt cativa dintre sinecuristii care doresc sa faca parte din Consiliul de Administratie.

Comisia de selectie si evaluare a candidatilor in consiliile de administratie ale regiilor autonome aflate in subordonarea Consliliului Local al municipiului Cluj-Napoca a selectat lista candidatilor admisi in prima etapa, pentru a face parte din Consiliul de Administratie a societatii comerciale de administrare a Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si a Centrului TEAM.

In urma selectiei dosarelor, zece persoane au fost admise si alte patru respinse.

Printre cei admisi se numara PDL-istii Alexandru Coroian, Ovidiu Vasile Calin, Ioan Cristian Haiduc si Ovidiu Cristian Meghesan.

Din lista fac parte si cativa aropiati ai PSD, cum ar fi Raluca Brehar si Radu Moldovan.

Lista candidatilor admisi:

Horatiu Cristian Ban (PDL) a fost inspector sef adjunct la ITM Cluj

Raluca-Luminita Brehar este membru PSD din 2001 si a fost presedinta Organizatiei Municipale de Femei a PSD.

Ovidiu Vasile Calin (PDL) a fost director al Regionalei de Posta Cluj, numit in aceasta functie de PDL. Ovidiu Calin este catalogat de colegii de partid ca fiind un traseist politic. Pana sa ajunga la PDL, Ovidiu Calin a trecut pe la PRM si pe la Partidul Conservator. Cariera sa politica a fost strans legata de cea a fostului deputat PDL, Petru Calian, care ii este nas.

Alexandru Coroian, consilier judetean PDL. Coroian a fost, printre altele, si vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. El detine si functia de prim vicepresedinte al PDL Cluj.

Ioan Cristian Haiduc (PDL) fost candidat din partea ARD pentru Colegiul 4 Senat Campia Turzii. Din declaratia sa de interese, reiese ca Haiduc este actionar in sase firme, este fondator al Clubului Sportiv Municipal Campia Turzii, presedinte al PDL Campia Turzii, precum si vicepresedinte al PDL Cluj.

Haiduc a fost numit de fostul premier Emil Boc in functia de presedinte al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, in 2009.

Ovidiu Cristian Meghesan (PDL) Fost PNL-ist, este absolvent de Management la ISE UBB Cluj in 2002, nascut in Targu Mures. Este administrator al firmei de IT Orion Software SRL.

 

Radu Moldovan PSD Tineret

Szelyes Levente

Daniel Arpad Zoltan

Zagoni Balint

Dintre acesti candidati, comisia va alege intre 5 si 7 membri in Consiliul de Administratie al societatii Cluj Innovation. Interviurile candidatilor se vor desfasura in 17 martie, in Sala de sticla a Primariei Cluj-Napoca.

Printre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca viitorii membri ai CA, se numara si experienta de minim cinci ani in domeniul de activitate al regiei autonome si/sau in activitatea de administrare de societati comerciale ori regii autonome.

Cluj Innovation va gestiona doua investitii majore ale primariei in zona Lomb.

Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (Buftea de Cluj) este o investitie de 10 milioane de euro, si va fi terminat in 2015, potrivit proiectului. Constructia amplasata in Dealul Lomb din Cluj va gazdui cel putin 26 de firme care activeaza in industriile creative. Spatiile vor fi folosite pentru birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio – video sau in care pot organiza diverse evenimente, spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expozitii, spectacole artistice etc. - un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber - servicii si facilitati in conformitate cu nevoile firmelor gazduite.

“Buftea de Cluj” este construit de firmele Valve International-RDV Construct-White Star International – Team Net Engineering.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Akos

16.03.2014 17:24

Orange TEAM ! Nu mai poti lua o blenoragie in orasul asta fara aprobare de la partid.

adi

16.03.2014 17:50

va fi un succes garantat. de ce naiba trebuie in CA sa fie doar loaze politice fara experienta in domeniu economic? buni poate sa aduca voturi. pacat.... nu vom progresa defel asa. doar se vor cheltui aiura ceva fonduri ue

Stefan

16.03.2014 22:00

Daca va intereseaza, "udmr"-istii nici nu sunt membri udmr. Szelyes Levente este un self-made men, intreprinzator in domeniul IT (http://www.codespring.ro/news/balkans-com-interview-with-levente-szelyes-owner-ceo-codespring), Zagoni Balint in domeniul creatiei de filme (www.filmtett.ro, http://www.istoriafilmului.ro/despre-noi, ) iar Daniel Arpad Zoltan economist. Nici unul dintre ei nici macar nu a pasit vreodata in sediul vreunui partid, dar sunt specialisti apreciati in domeniile lor. 

Protonic

19.03.2014 15:14

Nu am stiut de acest concurs organizat ca participam si eu....Transparenta clestar...tipic romanesc.Nici nu stiu de ce mai pierd vremea si nu-i numeste direct pe baza de dosar.

Adauga comentariu