Cine sunt infractorii cautati ai Clujului

Politia Romana are pe lista de urmariti clujeni de toate varstele care au comis infractiuni de la furturi, talharii, abandon de familie, trafic de droguri pana la tentativa de omor.

In sectiunea Most Wanted a Politiei Romane apare un singur clujean, Ioan Bolfa, nascut in comuna Alunis. Barbatul de 57 de ani a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru tentativa de omor. Potrivit Vocea Transilvaniei, Bolfa a fost implicat intr-un scandal in judetul Hunedoara, unde locuia.

"In 1998, intre Ioan Bolfa si o alta persoana a aparut un conflict spontan, iar primul l-a taiat pe celalalt barbat cu un cutit in zona burtii”, au precizat reprezentantii IPJ Hunedoara pentru Vocea Transilvaniei.

Dosarul de tentativa de omor a fost inregistrat pe rolul instantei din Hunedoara in 18 iunie 1999, iar in 23 ocombrie 2001, Ioan Bolfa a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare de catre magistratii Tribunalului Hunedoara, fiind acum pe lista Most Wanted.

Alti 10 clujeni sunt pe lista de persoane urmarite pentru diferite infractiuni. Andrei Lingurar, de doar 23 de ani, poreclit Super, este cautat de autoritati pentru talharie. Are de executat peste 6 ani de inchisoare.

Daniel Anca, nascut in Turda, are de executat trei ani de inchisoare pentru infractiuni din domeniul rutier.

Cristian Sumandea a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat si sapte talharii, definitiv in 2011.

Ioan Rapas, de 56 de ani, este cautat pentru ucidere din culpa, fapta pentru care a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare. Rapas, angajat ca sofer la Vel Pitar a provocat un accident de circulatie in zona localitatii Ghiris in vara anului 2011. In urma evenimentului au decedat patru persoane. Ioan Rapas a fost condamnat initial la trei ani, apoi, in 2014, pedeapsa a fost majorata, precum si daunele morale pe care acesta trebuie sa le achite.

Kerekes Gabor, nascut in Targu Mures si domiciliat in Cluj-Napoca, este cautat de politisti pentru ca in perioada 2005-2006 a aderat la un grup infractional organizat. Gabor Kerekes, judecat in dosarul privatizarilor strategice, a plecat din tara, desi se afla sub control judiciar, si a trimis instantei un email in care a aratat ca merge in Germania, atasand scrisori electronice si copia unui bilet de intoarcere.

Gabor Kerekes a fost condamnat in 2013 la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru aderare si sprijinire a unui grup infractional transnational. Este vorba de dosarul in care Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, iar fostul ministru al Economiei si Comertului Ioan Codrut seres a fost condamnat de instanta suprema, la sase ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete. Dupa contestare, sentinta finala, in luna ianuarie a acestui an, a prevazut 4 ani si 8 luni de detentie pentru Seres, 4 ani pentru Nagy Zsolt, iar Kerekes 4 ani.

Dumitru Madea, nascut la Dej, domiciliat in Salaj, este cautat de autoritati pentru executarea unei pedepse de 8 luni de inchisoare pentru abandon de familie.

Claudiu Gliceriu Olteanu a fost condamnat la 4 ani si 2 luni de inchisoare pentru furt, iar acum este cautat de politisti.

Nadia Ciurar, de 35 de ani, nascuta in Suceava, domiciliata in Apahida este singura femeie de pe lista persoanelor urmarite a IPJ Cluj. Clujust.ro arata ca Nadia Ciurar a fost prinsa in 2008 dupa ce a furat din mai multe magazine din centrul Clujului. Ulterior a fost condamnata in mai multe dosare pentru furt calificat, rezultand o pedeapsa finala, prin contopire, de 4 ani si 3 luni. Pentru ca avea acasa un copil ce nu implinise un an, la inceputul anului 2012 Nadia Ciurar a inaintat cerere de intrerupere a pedepsei, ce a fost aprobata de Judecatoria Gherla. Instanta a dipus sa fie eliberata pana cand copilul implineste un an. Termenul la care femeia trebuia sa se predea era 20 noiembrie 2012.  Penru ca nu s-a prezentat la data stabilita, politia  dat-o in urmarire generala. Femeia a fost condamnata la 2 ani de inchisoare, perioada ce s-a adaugat la pedeapsa initiala de 4 ani si 3 luni pe care o avea de executat. Din condamnarea initiala executase doar 96 de zile pana cand a obtinut inreruperea pedepsei.

Adrian Gheorghe Juverdeanu, poreclit Juvele, are de executat 8 ani de detentie pentru infractiuni la regimul stupefiantelor. Juverdeanu a comis infractiuni si in strainatate. Libertatea nota in 2002 ca a fost arestat in Grecia, alaturi de alti romani pentru ca facea parte dintr-un grup de spargatori de banci.

Remus Rostas, de 32 de ani, este cautat pentru tentativa de omor.

In perioada 18 – 24 decembrie, politistii din intreaga tara au depistat 190 de persoane urmarite, dintre care 157 urmarite la nivel national si 33 urmarite la nivel international.

La Cluj, in data de 21 decembrie politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Campia Turzii au depistat, un barbat, de 26 de ani, din comuna Viisoara, judetul Cluj, acesta posedand mandat de executare a pedepsei.

Cel in cauza are de executat 1 an si 5 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Barbatul a fost incarcerat la Penitenciarul Gherla.

Foto: politiaromana.ro

Adauga comentariu