Din oras

Cine sunt constructorii care se lupta pentru contractul de 10 milioane de euro de la Tetarom IV

Doua firme si cinci asocieri se lupta pentru constructia Parcului Industrial Tetarom IV, din Feleacu, un contract evaluat la 10 milioane de euro. Printre cei care au depus oferte se numara ACI Cluj, Energobit, Strabag si Napoca Constructii. Cea mai avantajoasa oferta financiara a fost depusa de Tehnodomus SA Arad.

Dupa o amanare de peste o luna, Consiliul Judetean Cluj a deschis, ieri, ofertele depuse pentru contractul de construire a Parcului Industrial Tetarom IV. Investitia este o miza importanta pentru constructori, lucrarile fiind evaluate la aproximativ 10 milioane de euro. Doua firme si cinci asocieri de firme au depus oferte pentru adjudecarea contractului.

Societatile care au depus oferte individuale sunt SC Tehnodomus SA Arad (35.998.608,49 lei) si SC Strabag SRL (38.017.860 de lei). Pe langa acestea, alte cinci asocieri de firme s-au aratat interesate. Acestea sunt: Asocierea SC Castrum Corporation SRL –  SC TCI CG SA – SC 2 Invest SRL (39.179.624 de lei) Asocierea SC ACI Cluj SA – SC Electromontaj SA – SC Nord Conforest SA – SC Erbi Prodcom SRL (36.350.757,95 de lei36.910.409,07 lei)38.582.738,53 de lei)41.553.086,81) de lei;

Din start, oferta depusa de asocierea SC Castrum Corporation SRL –  SC TCI CG SA – SC 2 Invest SRLa dost descalificata, deoarece garantia a fost constituita doar in numele liderului asociatiei.

Cea mai buna oferta financiara a fost depusa de societatea aradeana SC Tehnodomus SA Arad.

In urmatoarea perioada, ofertele vor fi analizate de comisia de licitatie a Consiliului Judetean Cluj, urmand sa fie luata in considerare oferta cu pretul cel mai scazut.

Lucrarile  de construire a Parcului Tetarom IV din Feleacu sunt evaluate la 42,6 milioane de lei fara TVA, si ar fi trebuit sa inceapa in aceasta toamna, daca licitatia s-ar fi incheiat in termenul stabilit initial de Consiliul Judetean Cluj.

Tetarom IV va fi construit pe un teren de 85 de hectare din comuna Feleacu, pentru care Societatea Tetarom detine, deja, titlul de “parc industrial”.
Pentru amenajarea terenului s-au estimat lucrari in valoare de aproape 1,1 milioane de lei, fara TVA. Cheltuielile cu utilitatile se ridica la 15,8 milioane de lei, fara TVA.

Pentru constructii si instalatii s-au alocat 15,2 milioane de lei, fara TVA,  iar utilajele si echipamentele tehnologice si functionale cu montaj s-a estimate un buget de  peste 8,2 milioane de lei, fara TVA. Pentru organizarea de santier a fost prevăzuta o suma estimativa de aproape 169 de mii de lei fara TVA, iar pentru probele tehnologice si alte teste, suma de 700.000 de lei, fara TVA. 2,3 milioane de lei au fost prevazuti pentru cheltuieli diverse si neprevazute.

Constructia parcului din Feleacu are un termen de finalizare de 44 de luni de la data semnarii contractului.

In proportie de 50%, bugetul pentru aceasta investitie este asigurat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara1 “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere”, domeniul major de intervenție 1.1. “Planul Integrat de Dezvoltare Urbana”. Cealalta jumatate de buget este asigurata de Consiliul Judetean Cluj, actionarul majoritar al societatii Tetarom.

Foto: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *