Cine sunt cele doua firme care au concurat cu un PFA nemtesc pentru aducerea lui Avicii si David Guetta la Cluj

Federatia SHARE a "binevoit" sa comunice pe pagina de Facebook numele celorlalte doua entitati comerciale necastigatoare, care au depus oferte pentru aducerea DJ-ilor Avicii si David Guetta la la Untold Festival. Este vorba de firma nemteasca DEAG, cu o experienta in industria muzicala de peste 35 de ani si o cifra de afaceri de peste 165 de milioane de euro in 2013, si o societate din Ungaria, Broadway, care a inregistrat in 2013 venituri de 3,6 milioane de euro. Contractul de 4 milioane de lei a fost castigat, in schimb, de un PFA nemtesc, controlat de un vechi colaborator de-al lui Bogdan Buta, fostul director SHARE, care a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de abia 100.000 de euro.

Cine este “neamtul” nascut la Bucuresti Primo Adalberto, cel care a castigat contractul federatiei SHARE de impresariere a DJ-ilor Avicii si David Gettta am scris deja. Am aratat deja ca EUROPEAN EVENT SERVICES este, potrivit Registrului Comertului German o "GEWERBEBETRIEB" - o intreprindere individuala, mai pe sleau, un PFA, administrat de Yolanda Daniela Primo, cu sediul social in Birkenweg 27 din Troisdorf, Nordrhein-Westfalen. Entitatea" comerciala a facut ultima raportare fiscala in 2011, cand a marcat "incredibila" cifra de afaceri de 100 000 de euro. Cu acest contract luat in conditii suspecte de la Primaria Cluj-Napoca, EUROPEAN EVENT SERVICES isi mareste de 10 ori cifra de afaceri.

Dornici sa aflam mai multe despre aceasta societate, am descoperit ca in Romania exista un SRL cu nume similar. Acum, societatea este suspendata, dar important este actionarul care o detine, pe numele sau Primo Adalberte Bella, cetatean  german, fiul lui Adalbert si Victoria, nascut la 16.01.1959 in Bucuresti, domiciliat in Germania, Troisdorf-Spich,  Birkenweg 27, 53842, cu domiciliul exact la sediul PFA-ului.

Ulterior, am aflat ca Primo Adalberte Bella a mai avut relatii contractuale cu fostul director al Federatiei SHARE, Bogdan Buta. Acelasi “impresar” i-a adus la Cluj, tot pe bani publici, pe James Blunt si Lord of The Dance. Spunem “pe bani publici”, deoarece evenimentele au fost organizate in cadrul TiMAF, festival inventat de Buta, printr-un ONG studentesc, si care primeste in fiecare an finantare din fondurile publice.

Dupa lungi insistente si dupa o “iesire” in Consiliul Local din partea PR-ului Diana Apan, Federatia SHARE reusit sa publice si numele celorlalte doua firme care au depus oferte pentru contractul de 4 milioane de lei. Nu direct jurnalistilor, asa cum a promis purtatorul de cuvant, ci pe pagina de Facebook a federatiei. Totusi, langa numele celor doua firme ar fi trebuit sa apara si sumele ofertate, dar aceste informatii nu au fost facute publice de catre SHARE.

Din acest anunt aflam ca celelalte doua oferte au fost depuse de firma “DEAG” din Germania si “Broadway” din Ungaria.

Diferenta dintre castigatorul desemnat de Federatia SHARE si celelalte doua firme ofertante este de la cer la pamant, atat in ceea ce priveste experienta, vechimea pe piata cat si cifra de afaceri si veniturile realizate.

EAG Deutsche Entertainment AG este un important furnizor de divertisment live. Infiintata in 1978, in Berlin, Germania, compania se bazeaza pe o experienta de peste 35 de ani in industria muzicala. Cu companii afiliate in Germania, Marea Britanie, Elvetia si Austria, DEAG promoveaza in prezent peste 2.000 de evenimente pe an, din domeniul rock-pop sau muzica clasica. Compania vinde aproximativ 3,5 milioane de bilete pe an, la concertele din intreaga lume. Pe site-ul de prezentare al companiei se mai arata ca firma nemteasca are numeroase colaborari si activitati complexe in domeniul de servicii de divertisment, cu studio propriu de inregistrare si gestionarea unui stadion din Frankfurt. Are, de asemenea, o retea de clienti puternici, cum ar fi Sony Music Entertainment, Ringier AG, Ticketmaster, Axel Springer SE si altii.

In 2013, firma a avut o cifra de afaceri de 165 de milioane de euro, iar in 2012, aceasta a fost de peste 155 de milioane de euro.

Printre concertele pop-rock promovate de firma nemteasca in urmatoarea perioada se numara, in luna martie, concertul Katy Perry la Zurich, Paul Simon&Sting la Berlin, Nicki Minaj la Frankfurt. In iunie, tot ei vor impresaria trupa Limb Bizkit, care va sustine mai multe concerte in Germania.

Broadway Ticket Hungary Kft este un SRL infiintat in 2008. In 2013 a avut venituri de peste 3,6 milioane de euro. Pe langa vanzari de bilete la diferite concerte si pachete publicitare, Broadway se ocupa si de organizare de evenimente. In 2014 a organizat concerte pentru mai multi artisti autohtoni precum Koncz Zsuzsa, Vastag Csaba, Gajer Balint sau Anna and the Barbies, dar s-au ocupat si de turneul Lord of the Dance.

Care au fost cerintele din caietul de sarcini

Pentru ca manifestarea artistica sa aiba succes deplin, trebuie ca artistii sa fie alesi cu grija, au aratat reprezentantii Federatiei SHARE in caietul de sarcini pentru rezervarea lui Avicii si David Guetta.  

“Avand in vedere ca muzica house si electronica sunt printre cele mai ravnite genuri, s-a optat pentru DJ recunoscuti la nivel mondial, avand cel putin opt milioane de albume vandute. Alte criterii care au intrat in calcul au fost popularitatea social media (precum 70.000.000 fani Facebook, 16.000.000 de followeri pe Twitter, 2.000.000 vizualizari pe Youtube, 5.000.000 fani Spotify), premiile primite (minim 4 premii la American Music Awards si Billboard Music Awards in ultimii trei ani, minim patru premii la DJ Awards in ultimii 7 ani, clasarea in primele 10 locuri ale Topului 100 DJs conform DJ Magazine in perioada 2007-2014, minim doua premii la MTV Europe Music Awards in ultimii 3 ani, minim doua premii la MTV Europe Music Awards in ultimii 3 ani, minim doua premii la Teen Choice Awards, minim sase premii la World Music Awards in ultimii 7 ani, clasarea in primele trei locuri ale Housepodium DJ Top 50 in ultimii 5 ani)”, au fost criteriile de selectie a artistilor invitati la Untold Festival.

 

 

Adauga comentariu