In vizor

Cine sunt cei trei „CAVALERI” ai primarului Emil Boc și câți bani câștigă lunar

Primăria Cluj-Napoca are peste 900 de angajați, din care aproximativ 650 sunt funcționari publici, iar restul figurează ca personal contractual. Acestora li se adaugă peste 200 de polițiști locali, de unde reiese că personalul din administrația publică locală sare de 1000 de persoane.

Primarul Emil Boc are propriul cabinet, format din doar trei inspectori de specialitate. Am putea crede la prima vedere că doar cei trei lucrează pentru primar, însă în realitate pentru el lucrează câteva sute de persoane din 17 compartimente, departamente, birouri și servicii. Așadar, în subordinea edilului șef se află administratorul public Gheorghe Șurubaru, viceprimarii Dan Tarcea și Olah Emese plus toți angajații din cabinetele celor doi viceprimari, secretarul primarului, compartimentul Control managerial și managementul calității, compartimentul monitorizare lucrări de infrastructură, biroul mass-media, serviciul resurse umane, serviciul audit public intern, serviciul strategii de informatizare, biroul relaţii externe şi investitori, serviciul autoritate tutelară și arhivă, serviciul relaţii cu consiliul şi administraţie locală, serviciul revendicări fond funciar şi registru agricol și compartimentul revendicări.

Astăzi ne oprim asupra cabinetului primarului, secretarului, celor doi viceprimari și administratorului orașului. Celorlalte compartimente și servicii le vom rezerva o analiză separată.

Începem cu administratorul public al orașului, nimeni altul decât Gheorghe Șurubaru. Pentru pasiunea sa pentru popice, gonflabila de pe Someș și măturatul la bordură s-au consumat tone de cerneală la Ziar de Cluj, deci nu vom mai insista pe această temă.

În afară de marile realizări precum organizarea unui campionat mondial la popice și măturatul străzilor, city managerul orașului mai are o reușită extraordinară – pasajul subteran de la gară, care la cinci ani de la inaugurare este, din nou, o toaletă publică pentru boschetari. Pentru toate acestea și pentru subordonarea față de Boc, Șurubaru este remunerat lunar cu 16.640 lei pe lună. Acesta este salariul de bază, la care în mod cert se mai adaugă diverse sporuri.

Continuăm cu cabinetul primarului, format din trei inspectori de specialitate IA: Chircă Adrian Eugen, Niculescu Rareș-Lucian și Moroșan Dan-Alexandru. Potrivit organigramei Primăriei, inspectorii de specialitate IA au salariul de bază între 6.344 lei și 7.900 lei. Bineînțeles că și lor li se adaugă diferite sporuri.

Adrian Eugen Chircă este consilier al primarului încă de la primele mandate. Conform declarației de avere, Chircă nu are nici terenuri, nici case sau autoturisme. Are însă un credit de 50.000 lei, scadent în 2021.

Rareș-Lucian Niculescu este fostul europarlamentar PDL. Nu este prima dată când lucrează pentru Emil Boc. În perioada 2000 – 2004 a fost consilier al lui Boc, când acesta a fost deputat. Niculescu a fost și director în Primărie, în 2004 – 2005, când Boc ocupa funcția de primar. Fostul europarlamentar a fost și consilierul personal al lui Vasile Blaga, în perioada 2005 – 2007, când acesta ocupa funcția de ministru al Administrației și Internelor. Niculescu a mai fost și director de cabinet în PDL.

rares niculescu

Dan Alexandru Moroșan a fost angajat recent. Din acest motiv nu figurează nici cu declarația de avere, nici de interese în spațiul public.

Aurora Roșca (fostă Țărmure, înainte să se căsătorească cu Emilian Roșca, director în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj) este secretara lui Emil Boc de când e lumea și pământul. Ziar de Cluj i-a alocat și ei ample materiale de-a lungul anilor. Salariul pe care îl încasează secretarul municipiului este de 16.619 lei.

Citește și:

Secretara municipiului Cluj-Napoca, cu Audi A6 şi salariu de multinaţională

S-au lăcomit la banul european. Secretara Aurora Roşca – 50.016 lei pentru asistenţă juridică

Încheiem cu viceprimarii Dan Tarcea (PNL) și Olah Emese (UDMR). Amândoi au salariul brut de 20.800 lei pe lună.

Olah Emese deține un apartament primit prin donație, un autoturism Opel Astra și o motocicletă Suzuki. Anul trecut avea în conturi aproximativ 15.000 de euro și 70.000 de lei. Pe lângă salariul de la Primărie, Olah Emese a încasat, anul trecut, și 3.903 lei din activitatea de avocat.

Dan Tarcea deține numeroase terenuri și imobile. La fel ca în anul 2018, deține bijuterii și ceasuri de 45.000 de euro și a făcut puțin profit prin vânzarea unui apartament cu 129.900 de euro. Dacă Olah Emese nu pare pasionată de interacțiunea cu băncile, Tarcea este as la acest capitol.

Are mai multe credite, undeva la 190.000 de euro (a reușit să stingă un credit de 100.000 de euro la Volksbank), și depozite, aproximativ 340.000 de lei. Revenind la venituri, Tarcea trăiește din salariul de la Primărie, asemenea lui Olah Emese, dar se bazează și pe venitul soției avocat, mai exact 88.375 de lei în ultimul an.

Citește și:

Business-urile viceprimarilor: Dan Tarcea și firmele falimentare vs Olah Emese și contractele vechi cu primăriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *