Cine se opune dezvoltării Aeroportului Cluj? Alin Tișe simte un sabotaj al Guvernului și al lui Daea cu cormoranii lui

Brusc, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a devenit interesat de dezvoltarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și nu îl mai interesează războiul pe care îl are cu David Ciceo, directorul aeroportului. Tișe este „supy” din cauză că aproape a pierdut un teren de peste 1 hectar,  în urma unui mai proces mai vechi cu Direcția Agricolă Cluj. Până acum nu a anunțat nicio intenție de a construi tocmai pe acel teren. Acum când a văzut ca este pe cale să piardă definitiv acea suprafață, iese la rampă cu anunțuri privind construirea un nou terminal cargo. 

„În 2017, Direcția Agricolă a dat în judecată Consiliul Județean pentru a lua în proprietate o suprafață de teren de aproape 11.900 mp din interiorul aeroportului. La vremea respectivă am fost acuzat că fac o politică ieftină, că nimeni nu vrea să îmi ia terenul și că procesul pe care îl fac ei este doar ca să își lămurească o problemă internă, respectiv să îl șteargă din inventar. Atunci eu am spus că nu este adevărat și acum după 2 ani și jumătate se dovedește că Direcția Agricolă a câștigat acest teren în proprietate. În 25 ianuarie s-a dat hotărâre judecătorească care obligă pârâtul, județul Cluj să restituie suprafața de teren către Statul Român, respectiv Direcția Agricolă. Această hotărâre este dată pe fond, sper să câștigăm și să nu rămână definitivă, deși sunt șanse mici să câștigăm, dar vom merge până la capăt. Atâta timp cât Ministerul Agriculturii continuă procesul riscăm să pierdem acest teren, care este suprafața de teren pe care noi vrem să dezvoltăm aeroportul cu un nou terminal cargo”, a declarat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean simte că îl sabotează toată lumea: prefectul județului Cluj, ministrul Agriculturii și cormoranii, Guvernul PSD. Din cauza sabotajelor nu se poate dezvolta aeroportul de fapt și nu din cauza dezinteresului și al conflictelor pe care le are cu directorul aerogării.

„Guvernul, prin Ministerul Agriculturii, sabotează dezvoltarea aeroportului pentru că noi nu vom putea gândi niciun proiect. Ei s-au folosit de niște acte vechi, de prin 1950, invocând că e al lor acel teren. Ministerul ne creează o mare problemă prin faptul că au cerut acest teren chiar dacă în realitate ei nu îl folosesc. Se dorește de fapt să nu se facă nimic la Aeroport pentru că nu este nicio logică pentru ca o instituție care ține de Guvern să își dorească redobândirea proprietății unui teren aflat în incinta aeroportului. Este doar o modalitate a Guvernului PSD de a sabota dezvoltarea aeroportului din Cluj. Cred că nu vrea Daea să facă acolo piscină pentru cormoranii lui. Ce să facă un ministru cu un teren de 11.000 mp în interiorul unui aeroport? La fel, Guvernul PSD va sabota și Spitalul Regional de Urgență”, a mai spus Tișe. 

Potrivit șefului județului, au mai fost cazuri când s-a simțit sabotat de Guvernul PSD și reprezentanții din teritoriu. 

„Vom promova în paralel și un proiect de hotărâre de Guvern prin care vom cere, dacă ei vor dobândi definitiv această proprietate, să dea înapoi județului Cluj acel teren pentru a dezvolta aeroportul. Sper să nu avem aici același sabotaj pe care l-am avut cu situația de urgență de la Pata Rât, care după șase luni s-a acceptat, dar șase luni am fost blocați de către prefectul incompetent al PSD. Probabil va sabota și acest demers”, a adăugat președintele Consiliului Județean Cluj.

Ceea ce omite Alin Tișe este tocmai autosabotajul și dezinteresul său pentru închiderea rampei neconforme de gunoi de la Pata Rât și finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. 

Tișe o invită pe Viorica Dăncilă să îl urecheze pe Daea cu tot cu cormorani și să îi spună cât de importantă e dezvoltarea aeroportului. 

„Fac un apel la doamna Dăncilă să îl cheme pe domnul Daea cu cormoranii lui la dânsa și să îi spună că dezvoltarea aeroportului este mai importantă decât proprietatea unui teren pe care nu îl va folosi niciodată”, a conchis Tișe. 

Adauga comentariu