Cine mai dorește, cine mai poftește? Consiliul Județean oferă 5000 lei pentru două comunicate de presă, să nu vă călcați în picioare

Consiliul Județean este extrem de generos atunci când trebuie să-și facă publicitate. Conform datelor oficiale pe care cei de la CJ ni le-au trimis în baza legii 544, am aflat că pe anul 2018, Consiliul Județean a avut un buget de „30.000 de lei, sumă din care 18.926,99 de lei au fost cheltuiți pentru 60 de anunțuri publicate”.

Pe anul 2019, bugetul alocat e de 20.000 de lei, suma din care a fost cheltuită până la data de 30.07.2019 valoarea de 11.681,18 lei pentru 29 de anunțuri.

O clarificare importantă, „referitor la publicațiile sau entitățile mass-media din Cluj-Napoca cu care Consiliul Județean Cluj a avut sau are contracte pe anii 2018 și 2019, în cadrul Serviciului Managementul Proiectelor nu există contracte încheiate direct cu publicații sau entități mass-media din Cluj-Napoca”. 

Nu există direct, doar prin interpuși. „Pentru serviciile de informare și publicitate prevăzute în cadrul proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă, se organizează procedură de achiziție în Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SEAP), iar prestatorul câștigător decide publicația sau entitatea mass-media în care va publica comunicate / anunțuri de presă, în funcție de cerințele minime impuse de Manualul de Vizibilitate al Programului Operațional. Atașăm, tabelar, prestatorii care au câștigat achizițiile precum și entitățile mass-media în care au decis publicarea”, ne-au lămurit rapid, extrem de onest, cei de la CJ.

Atașăm și noi tabelul cu „prestatorii” :)))) care au avut onoarea de a face reclamă, contra cost. Pentru că ne plictisim și pentru că putem.

 

Revenind la cel mai recent anunț al CJ, aflăm că niște fericiți din presa clujeană vor pupa 5000 lei pentru două comunicate. Totuși, ca să nu fim mai răi decât suntem de obicei, trebuie menționat ca cei 5000 de lei nu se câștigă ușor.

 

Dacă aveți răbdare și vreți să aflați cum se intră în posesia a 5000 coco de la CJ, trebuie să parcurgeți cu atenție două pagini A4. Pe scurt, aflăm că există ceva presiune pe băieții sau cine dorește marele pot. Adică, să nu aveți senzația că acești bani sunt aruncați așa ca o pungă de ulei dată săracilor înainte de alegeri. Nu, nu, nu. Există termeni, cerințe. Cum ar fi să aibă 3000 (TREI MII) de vizitatori unici pe lună!. Ha ha ha ha ha ha. Dorim pe această cale mult succes tuturor celor care se vor călca în picioare pentru acești bani. 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu