Cine încasează cea mai mare pensie din Cluj și care este valoarea acesteia

Peste 200 de pensii speciale sunt plătite în județul Cluj. În luna decembrie 2017, cuantumul total al acestor tipuri de pensii a depășit 2,1 milioane lei. Potrivit datelor contabilizate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Cluj, cea mai mai mare pensie specială depăşește 28.000 de lei pe lună. Aceasta aparţine unui fost judecător sau procuror.

”La sfârşitul anului trecut figurau în plată 223 de persoane, beneficiare de pensie de serviciu (pensie specială – n.r.) - magistraţi, personal aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, membrii corpului diplomatic şi consular al României, parlamentari, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, consilieri şi auditori ai Curţii de Conturi, ca titulari sau urmaşi ai acestora. Cuantumul total al acestor pensii de serviciu plătite în luna decembrie 2017 a fost de peste 2,1 milioane de lei, din care 414.352 de lei achitate din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, iar restul de 1.714.397 de lei din Bugetul de Stat. Cea mai mare pensie de serviciu este de 28.004 lei pe lună, stabilită în temeiul Legii nr. 303/ 2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor”, au declarat reprezentanții CJP Cluj pentru Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor CJP Cluj, plata pensiilor de serviciu se realizează atât din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, cât şi din Bugetul de Stat.

 

Comentarii

Geo

07.03.2018 16:51

Sunt curios cat a contribuit asta ca sa ia asa pensie...cred ca el a inventat apa calda si gaura la macaroana.

bazil

07.03.2018 19:54

Legea pensiilor speciale, o lege facuta de boieri pentru boieri! Ia intr-o luna cat toate pensiile dintr-un sat mediu, adica la fel ca 56 de pensionari agricoli cu 500 lei pe luna! Cred ca a iesit si la 45 de ani la pensie, asa ca vreo 30 de ani s-a scos, prosti sa fie care sa munceasca in continuare la patroni pe 1000 lei pe luna, s-o duca jupanu' bine si sa ne dam la o parte din fata lui cand trece, ca a fost procoror!! Ce mizerii in tara asta, si n-a contribuit nimic, daca tot o dau cotita multi in ultima vreme cu contributia si eficienta! Ati auzit de ce nu sunteti eficienti ca si neamtu'? Ca trebuie sa tineti in spate jmecheri ca si asta! 

grigoras

08.03.2018 14:29

Ar fi oare mai bine sa ne intoarcem la comunism si sa avem toti pensiile mici? Poate ar fi toti multumiti. Fiecaruia cat are nevoie. Da-o dracului de scoala si responsabilitate!

Adauga comentariu