Cine ii ia locul lui Iuoras? Oleleu, in carti pentru functia de subprefect

Inca nu s-a uscat  bine cerneala pe mandatul de arestare a lui Horea Uioreanu si pe demisia anuntata vineri de subprefectul judetului Cluj  Mihnea Iuoras, ca deja se fac supozitii cine ii va ocupa fotoliul de subprefect. Conform declaratiei premierului Victor Ponta, prin care toate persoanele sustinute de PNL vor fi demise ca urmare punerii in practica a noii aliante PNL-PDL, functia de subprefect va fi ocupata de o persoana sustinuta de PSD-UNPR-PC.

Surse din PSD au vehiculat numele actualului vicepresedinte al Consiliului Judetean, Ioan Oleleu care ar putea  pierde functia pe care o detine in prezent, odata cu formarea noii majoritati politice in Consiliul Judetean Cluj. Numirea lui Oleleu in functia de subprefect pare a fi o consolare in cazul pierderii portofoliului de vicepresedinte, insa ar atrage dupa sine demisia acestuia din functia de secretar general al PSD Cluj si renuntarea la statutul de membru PSD.

"Din cadrul organizatiei PSD nu a luat nimeni legatura cu mine, nu am fost informat de aceasta nominalizare iar sustinerea in numirea unei persoane pentru functia de subprefect din partea PSD o va putea face doar Biroul Executiv Judetean al PSD", a replicat Ioan Oleleu.

Un alt nume vehiculat in mediul politic clujean pentru functia de subprefect este cel al lui Ignat Morar, fostul sef al cancelariei prefectului. Acesta a mai  fost propus pentru functia de subprefect in 2008, insa nominalizarea acestuia nu a mai avut loc.

"Nu am fost informat cu privire la  o posibila numire  a mea in functia de subprefect, eu am mai fost propus in 2008, insa atunci nu s-a putut. In momentul de fata am alte planuri pe plan profesional si nu cred ca m-ar interesa sa ocup in prezent functia de subprefect", a declarat Ignat Morar.

Decizia de numire a noului subprefect va fi, cel mai devreme, miercurea viitoare dupa sedinta ordinara a Consiliului Judetean, unde schimbarea majoritatii prin noua alianta politica incearca sa impuna noi vicepresedinti si un presedinte interimar pana la noi alegeri. 

Adauga comentariu