Cine i-a scos afara pe ziaristi din Palatul de Justitie

Cativa jurnalisti clujeni care asteptau rezolutia Parchetului in ceea ce priveste arestarea preventiva a Yanninei Oltean, tanara care a cauzat un accident rutier grav saptamana trecuta, au fost scosi afara din Palatul de Justitie joi seara de jandarmul de serviciu. Ora de Cluj a relatat despre incident, subliniind coincidenta prezentei fostului consilier prezidential, Eckstein Kovacs Peter in cladire.

Pe de alta parte Eckstein neaga ca ar fi avut vreo influenta in evacuarea ziaristilor din Palatul de Justitie. Incidentul este cu atat mai interesant cu cat, potrivit ziaristilor acreditati pe langa instantele clujene, in alte cazuri de interes public s-a permis accesul ziaristilor pe holurile institutiei.

Mai mult decat atat, reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj au precizat pentru Ziar de Cluj ca din partea lor nu s-a facut nicio solicitare de evacuare a ziaristilor.

“Niciun reprezentant al Ministerului Public nu a solicitat evacuarea ziaristilor din cladirea Palatului de Justitiei in data de 27.02.2014. Nu avem nicio informatie ca avocatul Eckstein Kovacs peter ar fi putut influenta evacuarea ziaristilor. In cazul in care vreo persoana considera ca i s-a adus atingere drepturilor legale sau intereselor prevazute de dispozitiile legale, are dreptul sa actioneze prin intermediul mijloacelor puse la dispozitie de actele normative. Sub aspect penal, la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca nu a fost inregistrata, pana la aceasta data, nicio plangere din partea vreunei persoane, in legatura cu un eventual abuz constand in evacuarea sa din cladirea Palatului de Justitie in data de 27.02.2014”, a declarat pentru Ziar de Cluj Marius Botogan, purtatorul de cuvant al Parchetului.

Reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Cluj spun ca jandarmul de serviciu s-a autosesizat si a actionat conform regulamentelor in vigoare.

"Subofiterul aflat in serviciu s-a sesizat despre prezenta reprezentantilor mass-media pe holul Judecatoriei Cluj-Napoca. Acesta a actionat conform regulilor de acces si circulatie in obiectiv stabilite de conducatorul institutiei beneficiare de paza", a precizat Mariana Barbu, purtatorul de cuvant al IJJ Cluj.

 

Foto: arhiva buzznews.ro

Adauga comentariu