Cine este judecătoarea de la Cluj bârfită în DNA Oradea: ”Aia de la Cluj are niște probleme psihice grave” (AUDIO)

O înregistrare explozivă zguduie Structura Teritorială Oradea a Direcție Naționale Anticorupție (DNA). Mai mulți procurori, cunoscuți pentru întocmirea abuzivă a dosarelor, vorbesc într-o ședință ”informală” despre cum să își joace rechizitoriile întocmite în funcție de completele de judecată la care urmeasă să pice dosarele respective. Când vine vorba de Curtea de Apel Cluj, aceștia o portretizează pe judecătoarea Cristina Ioana Morar ca fiind o persoană cu ”probleme psihice GRAVE”.

Întreaga convorbire a fost făcută publică de către un avocat din Oradea. În urma acesteia, Ministerul Public a anunţat, vineri seară, că procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a început o anchetă în rem, prin care vor cerceta abuzurile comise de cei din DNA Oradea și instanțele din Oradea și Satu Mare. 

Iată fragmentul cu privire la judecătoarea de la Cluj:

„Eu știu că la Cluj sunt vreo șase-șapte judecători foarte buni. Pe asta oricum o exclude... pe Morar asta...Asta are niște probleme psihice grave. Deci Morar iese. I-au descoperit acuma un dosar pe Cameră preliminară de trei ani?! Deci îi 100 %... Pușcaș... dosar cu judecători, ținut la motivare un an jumate, deci ... 100% îi dă oricum o sancțiune, ori o mută, ori... ori o pensionează... ( ambiental: „Poate o mută la Oradea”; (râd toți) Hahahaha să facă echipă cu Pătrăuș”. 

Conversația a fost făcută publică de către avocatul orădean Răzvan Doseanu, fără a menționa cine a făcut înregistrarea. 

„Posibil sa fie autentica, posibil sa nu fie autentica, desi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanti. Participanti posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea inregistrarii. Daca e reala apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea si cele nefavorabile, despre actiuni de intimidare a judecatorilor prin trimiterea a 2 judecatori in judecata”, a precizat Răzvan Doseanu. 

Discuția purtată de cei de la DNA Oradea ar fi avut loc în ianuarie 2018, la trei luni de la dezvăluirea apărută în Clujust.ro, potrivit căreia Cristina Ioana Morar a fost cercetată de Inspecția Judiciară și judecată la CSM, pentru comiterea unor abateri disciplinare. Între timp, dosarul acesteia a fost soluționat de CSM cu ”avertisment”.

Citește și: AUDIO! Bârfele din DNA: Cum sunt judecătorii din Oradea și Satu Mare, dar și cu ce infracțiuni să încalți un individ? În afară de polițistul Bota, câți mai trebuie să intre în pușcărie pentru mafioții de la DNA Oradea?

(Foto: Arhivă)

Adauga comentariu