Cine este Iuda Consiliului Judeţean Cluj?

Dincolo de faptul că stadionul Cluj Arena este de departe o bijuterie arhitecturală, fiind prima arenă din afara Bucureştiului catalogată în categoria elite, nimeni nu poate nega faptul că adevăratul scop al edificării  acesteia a fost unul pur electoral. Efortul financiar pe care l-a suportat bugetul Consiliului Judeţean Cluj a fost unul consistent şi totodată în detrimentul drumurilor judeţene, aproape impracticabile la data ridicării construcţiei din Parcul Central. În condiţiile în care, la distanţă de 5 ani de la edificarea celei mai frumoase arene din Ardeal, Consiliul Judeţean a contractat un credit de 50 de milioane de euro, se cuvine să întrebăm dacă nu era mai bine ca din banii utilizaţi la acea vreme pentru construirea stadionului să se fi reparat cei 1.200 de kilometri de drumuri judeţene. Alianţa locală PNL-UDMR se pregăteşte să transfere în curând, cu titlu gratuit, către primăria Cluj-Napoca imobilul pentru care s-au cheltuit 36,3 milioane de euro, însă pentru acest lucru,  fiind vorba de un obiect de patrimoniu, este  nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor judeţeni în funcţie. 

Surse bine documentate au afirmat pentru Ziar de Cluj că cel mai devreme pe ordinea de zi a şedinţei din luna februarie se va afla un proiect de hotărâre care vizează transferul cu titlu gratuit al stadionului Cluj Arena  din patrimoniul CJ Cluj în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca. Acest lucru va fi posibil  prin votul a două treimi din consilierii în funcţie. Cum alianţa PNL-UDMR are  25 de consilieri judeţeni, este suficient dacă va exista “voinţă politică”  pentru ca proiectul să treacă iar stadionul să ajungă pe mâna lui Emil Boc. Cu toate acestea în “alianţa PNL-UDMR” părerile sunt împărţite cu privire la viitorul stadionului, motiv pentru care vom asista în zilele ce urmează la negocieri dure în interiorul alianţei judeţene PNL- UDMR.

Nu este exclus ca în ecuaţie să intre şi câţiva dintre consilierii PSD, totul depinde de "firimiturile" pe care le vor primit pentu a susţine cedarea gratuită a stadionului la primărie. Rămâne de văzut cine va fi IUDA care îşi va vinde votul pentru ca stadionul Cluj Arena să ajungă în ograda lui Boc. Cum situaţia datoriilor către bugetul local s-a lămurit, cei peste 14 milioane de lei nu vor mai fi recuperaţi  niciodată  de municipalitate, ca urmare a faptului că în pragul sărbătorilor de iarnă, societatea Cluj Arena a deschis procedura de falimet; argumentul că primăria poate gestiona mai bine stadionul nu stă în picioare. Chiar dacă potrivit legislaţiei în vigoare este posibil transferul cu titu gratuit între CJ şi Primărie, moral cetăţenii judeţului trebuie să fie informaţi că nu au drumuri decente ca urmare a faptului că sume importante de bani au fost utilizate în urmă cu 6 ani pentru ridicarea bijuteriei judeţului, numită Cluj Arena. 

Adauga comentariu