Cine este Bogdan Ursan, POLIȚISTUL care a provocat accidentul din Piața Cipariu. Victima este în STARE GRAVĂ

În această dimineață un polițist din cadrul Serviciului Rutier Cluj a provocat un accident, soldat cu rănirea gravă a unei femei care se afla pe trotuar, în apropierea incidentului. În această după-amiază femeia este în stare gravă în sala de operație, unde medicii se luptă să o stabilizeze. 

Bogdan Ursan este cel care a pătruns în intersecția din Piața Cipariu, cu semnalele luminoase pornite și cele acustice oprite. Bogdan Ursan, polițist la Rutieră Cluj, a pătruns în intersecție în timp ce semaforul arăta culoare roșie. Un alt autoturism care circula regulamentare nu a observat că polițistul era în misiune, nu avea nici cum să audă sirena autospecialei, lovind în plin mașina de poliție. Soția lui Bogdan, Raluca Ursan este și ea agent de poliție la Secția 2 Cluj-Napoca. La fel ca și ceilalți colegi ai lui Bogdan, Raluca a rămas șocată auzind de incidentul nefericit cauzat de soțul ei.

Departamentul Rutier din cadrul IPJ Cluj a deschis un dosar penal pentru  vătămare din culpă. Dosarul urmează să fie preluat de Departamentul Control Intern din cadrul IPJ Cluj și mai apoi să fie predat procurorilor pentru derularea urmăririi penale. În cazul în care victima de 55 de ani, a ajuns la UPU în stare gravă, iar medicii au notat următorul diagnostic: politraumatism, traumatism cranio cerebral, facial cu epistaxis bilateral oprit (sângerare masivă din nas), traumatism vertebră medular la nivel cervical și dorso lombar, traumatism toraco-abdominal cu hemoragie retroperitoneu prin leziune de rinichi drept (pentru oprirea acestei hemoragii a fost dusă de urgență în sala de operație), fracturi multiple de bazin, fracturi la femurul stâng și tibia dreaptă).

Dincolo de faptul că s-a stabilit greșeala fatală comisă de Bogdan URSAN (NU AVEA PORNITE ȘI SEMNALELE ACUSTICE !!!!), se mai impun două întrebări:

1. În ce misiune se afla Bogdan URSAN?

2. De ce era singur în timp ce se afla în misiune? 

IPJ Cluj a revenit cu ultimele precizări, după șase ore de la producerea accidentului: 

„In aceasta dimineata, pe raza municipiului Cluj-Napoca  s-a produs un accident rutier in care a fost implicata o autospeciala de politie. Conform primelor  verificari, un autoturism a patruns intr-o intersectie, pe culoare verde a semaforului si a intrat in coliziune cu autospeciala de politie care avea semnalele luminoase in functiune.In urma impactului, autospeciala de politie a fost proiectata pe trotuar unde a accidentat o femeie.

Cercetarile sunt in derulare, s-a intocmit un dosar penal privind comiterea faptei de vatamare corporala din culpa.
In cadrul acestui dosar se vor stabili circumstantele exacte in care s-a produs accidentul si se vor lua masuri legale. Polițistului i–a fost reținut permisul de conducere pe perioada cercetărilor.
Ancheta este in fază incipientă ; dacă polițistul se afla sau nu în misiune, precum și natura misiunii, sunt aspecte care se vor clarifica pe parcursul cercetărilor. În orice situație, normele rutiere indică faptul că pe timpul misiunilor trebuie folosite simultan semnalele acustice și luminoase, iar pătrunderea în intersecție se face după o temeinică asigurare, după luarea tuturor măsurilor menite să prevină orice eveniment rutier.
Evenimentul este unul regretabil, ca orice accident rutier de altfel.
De aceea, recomandăm tuturor să manifeste prudență maximă în trafic pentru a nu deveni autori sau victime ale accidentelor rutiere”, au explicat reprezentanții IPJ Cluj. 

Citește și: Femeia rănită de un polițist în accidentul din Piața Cipariu, în stare gravă, cu multiple fracturi și hemoragie

 

Noi detalii despre accidentul din Piata Cipariu. Bogdan Ursan, politistul care se afla la volan, a GRESIT. S-a deschis un dosar penal pentru vatamare din culpa

 

Adauga comentariu