Cine acorda avizele pentru terasele din Piata Unirii: in primarie se arunca vina de la un functionar la altul

Terasele din Piata Unirii au inceput sa-si deschida umbrelele. Dupa mai bine de o luna de la incalzirea vremii, de cand patronii de localuri din centrul orasului puteau sa-si scoata mesele la soare, Primaria Cluj-Napoca a inceput sa elibereze autorizatiile de functionare. Asta in timp ce, de cealalta parte a pietei, restaurantul KFC are, bine merci, de cateva saptamani, mesele scoase in strada. In vreme ce patronii de localuri cer raspunsuri pentru avizele venite cu intarziere, reprezentantii Primariei arunca vina de la un functionar la altul.

Conform reprezentantilor Primariei, terasele din Piata Unirii au un alt statut fata de cele din Piata Muzeului sau Bulevardul Eroilor, unde spatiul poate fi inchiriat, pur si simplu. Terasele de aici au nevoie de autorizatie de constructie temporara, in conformitate cu legea constructiilor. In plus, locatiile din centrul istoric au nevoie si de un aviz de la Comisia Monumentelor.

Reprezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei afirma vehement ca “toate avizele pentru terasele din centrul istoric sunt date de Comisia de Urbanism. KFC avea toate actele si toate avizele primite, de aceea are si terasa”.

“Conform procedurilor legale, toate societatile comerciale care vor sa amplaseze terase sezoniere in zona publica din fata punctului de lucru, trebuie sa depuna solicitari in acest sens. Comisia de Urbanism le analizeaza”, spune Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Eugen Panescu, membru al Comisiei de Urbanism, sustine insa ca prin mainile lui si ale colegilor sai nu trece nicio cerere referitoare la terase.  

“Comisia nu are evidenta avizelor. Cererile sunt preluate de aparatul tehnic al Primariei, nu intra in controlul comisiei”, a declarat acesta.

Pana se hotarasc ei cine si cum acorda aceste avize, proprietarii localurilor de pe latura de vest a Pietei Unirii sunt blocati.

“Am depus cererea inca din martie si nu inteleg de ce nu am primit inca avizul”, a declarat un proprietar de local.  

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

c.guevara@yahoo.com

06.05.2014 09:15

Cum dracu vreti sa se intample ceva in rahatul ala de primarie cand toate deciziile important trec prin mana catorva pupeze care sunt mai preocupate sa pupe poala unui personaj dubios, Mitica Bobina, decat sa rezolve problemele orasului. In fiecare dimineata hoardele de pupeze cu puteri de decizi migreaza cu canile de cafea, in manutele platite sa semneze decizii, in cuibusorul libidinosului personaj unde clevetesc cat e ziua de lunga si chicotesc la glumitele de maidan ale "maestrului". Cine are intrare la pupeze e un "ales" in timp ce pulimea poate sa faca spume la gura pana cand pupezele isi vor gasi timp sa-si reverse atentia peste cererile lor. Asa functioneaza lucrurile in "palatul de fildes" in care cativa slujbasi ai statului face ce vrea muschiuletul lor sub obladuirea unui leader slab.

Adauga comentariu