Cin' să fie cin' să fie Campionul Lâncezelii dintre cei 4 senatori clujeni? Cum s-au spetit pe scaunele din Senat, timp de 2 ani, domnii politicieni

În decembrie anul trecut, cei 4 senatori din Cluj au ajuns la jumătatea mandatului. Din rapoartele lor de activitate reiese că nu s-au prea omorât cu munca din momentul preluării mandatului până în prezent. Proiectele de legi au fost inițiate la grămadă, așa cum le stă în fire politicienilor noștri, iau unii nu au avut nici măcar o declarație politică sau o interpelare. Din cei 4, doar unul s-a gândit că ar fi drăguț să apară în fața alegătorilor cu un raport de activitate pentru cei 2 ani petrecuți la Capitală.

Poate v-ați fi așteptat ca Senatorul Somnoros aka Mihai Goțiu să fie campionul lipsei de activitate, dar în mod surprinzător nu este așa. Între două ațipeli din cauza bolii de care suferă a avut timp să ia cuvântul de sute de ori în plen și să își pună semnătura pe tot felul de propuneri legislative. Cel mai puțin activ este UMDR-istul Laszlo Attila. A avut doar 51 de luări de cuvânt, cu 601 mai puține decât colegul său adormit.

În cele ce urmează, aveți în fața ochilor topul senatorilor clujeni, în ordinea lenei. Începem cu cel mai leneș și încheiem cu cel mai harnic.

1. Laszlo Attila (UDMR) este încoronat de către Ziar de Cluj Campionul Lâncezelii. În 2 ani, a avut 40 de inițiative legislative, zero declarații politice, zero întrebări și interpelări, zero întrebări adresate primului ministru, zero moțiuni. A avut totuși 52 luări de cuvânt în plen. Campionul lipsei de activitate nu a avut nici măcar o propunere de lege din proprie inițiativă. A respectat cu sfințenie obiceiul parlamentarilor să lucreze în turmă așa că numele său apare pe cele 40 de proiecte de lege alături de ale multor altor colegi. Să nu zică cineva că a mers degeaba la București, pe banii statului, adică ai poporului, ai alegătorilor.

laszlo attila

2. Vasile Ilea (PSD) a avut 68 inițiative legislative, 3 întrebări, 12 interpelări, 1 întrebare adresată primului ministru, 5 luări de cuvânt în plen, 1 moțiune. Nici măcar una din propunerile de legi nu au fost din proprie inițiativă. Senatorul social democrat a mers cu turma, și-a pus semnătura pe proiectul de lege și sănătate bună, Ardeal că a bifat și el ceva la capitolul propuneri de legi. Doar trebuie justificați cumva banii încasați lunar.

3. Marius Nicoară (ALDE, ex PNL) a avut 35 inițiative legislative, 54 declarații politice, 19 întrebări, 45 interpelări, 5 interpelări adresate primului ministru, 12 luări de cuvânt în plen, 7 moțiuni. Propunerile de legi din proprie inițiativă sunt în număr mic, așa cum era de așteptat. Modificarea legii privind Codul de Procedură Civilă, modificarea legii privind Codul Muncii sunt singurele propuneri venite din proprie inițiativă. Restul sunt la grămadă, așa cum le place senatorilor și deputaților să lucreze.

Iată cam ce subiecte a abordat Marius Nicoară în declarațiile sale politice:

declaratii politice marius nicoara

4. Mihai Goțiu (USR) a fost cât de cât activ, în ciuda faptului că a fost surprins de multe ori ațipind pe scaun în timpul ședințelor. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul Senatului, a avut 86 inițiative legislative, 77 declarații politice, 107 întrebări, 48 interpelări, 23 interpelări adresate primului ministru, 651 luări de cuvânt în plen, 8 moțiuni.

În ciuda faptului că Goțiu figurează pe un număr mare de propuneri de legi, nici măcar una nu este din proprie inițiativă. Pe toate apare ca și coinițiator.

Citește și:

După ce a ațipit copios, de mai multe ori, senatorul Goțiu „tocmai a aflat” că suferă de boala somnului în Parlament

Că muncesc că nu muncesc, indemnizația de senator vine lună de lună. La final de an, politicienii clujeni au venituri serioase din activitatea „intensă” din Senat. Potrivit declarațiilor de avere, cei patru au încasat în 2017 următoarele venituri: Marius Nicoară, 94.596 lei; Vasile Ilea, 88.932 lei; Miahi Goțiu, 146.132 lei; Laszlo Attila, 112.614 lei.

Adauga comentariu