Cifre ȘOCANTE prezentate de IPJ Cluj, fără a include „drogații” de la Electric Castle! Weekend ca-n JUNGLĂ pe străzile clujene

Șoferii care traversează străzile județului Cluj dau dovadă de o inconștiență incredibilă. Fără a include persoanele care s-au „distrat” la Electric Castle (deci au consumat alcool sau, după caz, anumite substanțe interzise) IPJ a luat la puricat străzile din județ în acest weekend și rezultatele sunt înfiorătoare.

53 de oameni au rămas fără permis, 16 fiindcă erau sub influența alcoolului. Mai mult, un bărbat a consumat droguri. 

„În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, sub coordonarea Serviciului Rutier Cluj, au derulat acțiuni punctuale pe principalele artere de circulație de pe raza județului, pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. Astfel, vineri, sâmbătă și duminică, pe timp de noapte, în intervalul 03:00 – 06:00, dar și pe timp de zi, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool și a substanțelor psihoactive. 

În cadrul acțiunii, pe lângă aparatele etilotest, au fost utilizate și aparate de detectare a substanțelor interzise, intrate recent în dotarea polițiștilor clujeni. Aceste detectează rapid substanțele stupefiante din salivă. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 514 sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost reținute 53 de permise de conducere, din care 16 pentru consum alcool. Peste 700 de persoane au fost testate cu aparatele etilotest și de detectare a substanțelor stupefiante.

În urma acestor controale, au fost constatate 9 infracțiuni rutiere la regimul rutier, fiind întocmit și un dosar penal privind comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. De exemplu, la data de 20 iulie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat din județul Suceava care conducea un autovehicul pe strada Câmpina, din Cluj-Napoca, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, aspect confirmat în urma testării cu aparatul de detectare a substanțelor interzise. Având în vedere cele constatate, cel în cauză a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă pevăzută de Codul penal”, se arată în comunicatul IPJ. 

Purtătorul de cuvânt al instituției, Traian Morar, a detaliat situația pentru Ziar de Cluj. „Din păcate, aceasta e realitatea. Cifrele pentru Electric Castle sunt altă poveste, le vom prezenta separat. Mereu atragem atenția asupra celor care se urcă băuți, sau drogați, la volan”, a declarat reprezentantul IPJ. 

 

Adauga comentariu