Cică se va da un miliard de euro pentru Cultură. În România. Și cică S-AR PUTEA să ajungă niște bani și la Opera Națională din Cluj

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat că, în şedinţa de Guvern din 19 iulie, a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii și “alocarea sumei de un miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale".

Beneficiarii programului sunt autorităţile administraţiei publice centrale, inclusiv Ministerul Culturii şi instituţii aflate în subordine, precum şi instituţiile administraţiei publice locale. În această ordine se va topi miliardul ca și cum n-ar fi fost.

“În condiţiile acestei ordonanţe avem credinţa că putem, în sfârşit, asigura finanţarea multianuală pentru obiective importante de infrastructură şi de restaurare şi conservare a patrimoniului care urmează a fi judicios analizate ca oportunitate şi amploare. Am să vă dau câteva exemple: Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, Opera Naţională din Cluj, Iaşi, Craiova, Timişoara, realizarea de muzee naţionale noi ca Muzeul Fotografiei, Muzeul Arhitecturii şi Construcţiilor”, a completat Ivaşcu.

Așteptăm cu interes, ca după orice promisiune. Vorbele nu costă.

Adauga comentariu