Chioșcurile de pe Aleea Stadion, OUT! Primăria le-a pus gând rău comercianților, fără nicio explicație

Cele 20 de chioșcuri de pe Aleea Stadion vor dispărea de la începutul lunii iulie. În urmă cu câteva zile, conducerea Primăriei Cluj-Napoca le-a trimis o înștiințare tuturor proprietarilor micilor afaceri din zonă prin care îi anunță că trebuie să plece. Simplu și cuprinzător. Oamenii nu înțeleg ce se întâmplă, mai ales că în anii anteriori erau nevoiți să elibereze spațiul doar în perioada festivalului Untold.

“Am primit o înștiințare cu eliberarea spațiului pe care îl deținem, nu în mod abuziv, în mod legal, cu abonament”, a declarat unul dintre comercianți.

“Am primit o hârtie de la Primărie că după data de 30 să plecăm de aici, să ne luăm căsuțele în spate și să plecăm. Unde? Nu știu”, a spus o altă comerciantă de pe Aleea Stadion.

De ce trebuie să își ridice chioșcurile de pe alee?

“De ce trebuie să plecăm? Nici noi nu știm, nu ne-a dat un detaliu, nu știm nimic, absolut nimic”, adaugă femeia.

Oamenii spun că acum rămân pe pierdere, mai ales că și-au plătit abonamente la salubritate și curent electric până la sfârșitul anului.

“Am plătit abonament la Rosal și am plătit până în luna noiembrie și trebuia să fim anunțați din timp, domnule nu mai plătiți. De aici se câștigă pâinea cea de toate zilele pentru familie”, a mai spus unul dintre comercianți.

Oamenii afirmă că aceasta este singura sursă de venit a lor, iar decizia Primăriei le ia pâinea de la gură.

Ce vor face comercianții de pe Aleea Stadion după data de 1 iulie?

“Să zic așa în gura mare? Mergem la furat. Îi bine așa? Eu zic că nu. Trebuie să muncim cinstit”, a subliniat unul dintre comercianți.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca nu au prezentat niciun punct de vedere până la ora redactării acestei știri.

Comentarii

Radu

22.06.2018 09:09

De 1 iunie - ziua copilului - primaria Cluj nu a organizat absolut nimic, cu toate ca a fost zi libera si toti parintii au putut fi alaturi de copii lor.Parcul central a fost plin de parinti si copii care se asteptau sa gasesca ceva activitati acolo, ceva organizat de primaria Cluj, dar nu au gasit asa ceva pentru ca nu s-a organizat nimic, doar era TIFF deja.Noroc cu aceste chioscuri ca erau acolo la intrarea in parc.Primaria asta pare deja subjugata altor interese, TIFF (sexy & pro gay) suprascrie ziua libera dedicata copiilor nostri, iar Untold (anti-bun-simt pentru locatarii din zona si bolnavii din spitale) suprascrie si ultima bucurie care o mai aveau copii care veneau in parc. Ii mai pasa cuiva de copii? Declarativ ai zice ca da, dar in fapte nu prea se vede.   

Cell

22.06.2018 10:21

contractul inceteaza la 30.06.2018...de ce au presupus comerciantii ca se prelungeste automat? Eu cred ca este ok sa existe acolo niste comerciant, dar felul in care isi desfasurau activitatea era destul de "sudist". Cred ca Clujul merita niste spatii comerciale in zona cochete, pe modelul european...niste chioscuri mai frumoase cu personal "mai alb la piele" care sa vanda produse mai "safe"

Adauga comentariu