Chestionar auto pentru polițiștii locali care fac slalom printre reguli cu mașina instituției

„Bună. Am văzut că sunteți «călare» pe Poliția Locală că nu își face treaba, dar cum doriți să își facă treaba, când chiar ei dau dovada de nesimțire?

Joi, în jurul orelor 14, am surprins Loganul CJ 64 CLC parcat pe Dorobanților, colț cu Pitești, parcat în totalitate pe contrasens, cu o roată pe bordură, la mai puțin de 5 metri de intersecție, și împiedica și vizibilitatea șoferilor care ieșeau de pe strada Pitești. Ar trebui să publicați poza la rubrica «Cum să parchezi ca un nesimțit!»”, ne-a scris un cititor, pe adresa redacției, trimițându-ne și o fotografie cu isprava în cauză.

Pentru a veni în ajutorul polițiștilor locali, în ipoteza că aceștia ar avea nevoie să mai învețe legislația rutieră înainte de a ieși pe teren, Ziar de Cluj a conceput un mic chestionar auto, pe care îi invităm să îl completeze.

Le recomandăm polițiștilor locali, înainte de a se pripi cu un răspuns, să studieze temeinic legea.

Ce reglementări rutiere a încălcat mașina Poliției Locale din imaginea de mai jos?

Variante de răspuns:

1. Mașina este parcată pe contrasens

2. Mașina este parcată la mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni

3. Mașina este parcată la o distanță mai mică de 25 de metri de colțul intersecției

4. Poliția Locală nu este obligată să respecte regulile de circulație, așa că nu a încălcat nicio reglementare

5. În Cluj fiecare parchează cum poate, așa că parcarea este regulamentară

Pentru că am dorit să vă oferim și răspunsurile corecte, pe care numai un specialist precum șeful Poliției Locale putea să ni le dea, l-am contactat telefonic și prin sms pe domnul Marcel Bonțidean, explicându-i prin sms această speță, însă dânsul nu ne-a răspuns. Bănuim că încă mai răsfoiește Codul Rutier, pentru a se lămuri și domnia sa. 

 

Comentarii

Vasile Gheorghe

10.12.2016 20:30

 Fiti mai ingaduitor, oamenii au plecat grabiti  in misiune spre Piata Agarbiceanu( fosta Engels)  dar se tot chinuie sa o gaseasca de cativa ani. Acolo ii asteapta paradisul la care viseaza orice politist local sau de la rutiera care vrea sa fie vigilent si sa dea amenzi pentru parcari . Din pacate se misca greu sau au consemn sa evite locul  ( merg pe varianta a doua ...). Daca nu se poate asana  zona, macar cei de la scolile de soferi sa-si aduca elevii sa le arate ce inseamna "asa nu " .

Adauga comentariu