Chef Adrian Pop a decedat în această seară. Bărbatul a fost transportat în comă la spital, în urmă cu șase zile

Celebrul bucătar clujean, chef Adrian Pop a decedat în acestă seară, după ce a stat în comă timp de șase zile. Potrivit informațiilor oficiale, Adrian Pop a fost găsit inconștient în fața unui restaurant din Apahida, el fiind invitat acolo de către un polițist care și-a serbat ziua. Anchetatorii fac cercetări cu privire la suspiciunea rezonabilă că Adrian Pop ar fi fost agresat de către cumnatul unuia dintre polițiștii prezenți în local, individ cu care Pop a ieșit afară pentru a sta e vorbă. 

Surprinzător, cei doi polițiști care au fost oarecum martori la incident au fost primii care au dat bir cu fugiții, înainte ca echipajul medical să sosească, motiv pentru care sunt cercetați disciplinar. 

De asemenea, procurorii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, încadrare care acum se poate schimba cu lejeritate în lovituri cauzatoare de moarte, dacă se atestă că Adrian Pop a fost agresat. 

Ultima comunicare făcută de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj conținea și informații din raportul IML Cluj, examinatorii susținând că nu au identificat urme pe corpul bucătarului care să ateste că acesta a fost bătut. 

„La data de 7 martie a.c., în jurul orei 02.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertății, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconștiență.
Echipajul deplasat la fața locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical și transportat la o unitate de specialitate. 

În urma primelor verificări efectuate de polițiști și a informațiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanți părăsind încăperea.

În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legiști din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la același nivel, acestea punând în primejdie viața victimei”, arată cei de la IPJ Cluj.

Anunțul cu privire la decesul bucătarului clujean a fost făcut de către Laurențiu Mâță, fondatorul Street Food City: 

„Rămas bun, coleg drag, odihnește-te în pace! [😔]

Adi ramâne în amintirea noastră ca un coleg exemplar, mentor și antrenor pentru generații întregi de profesioniști, un învingător pe terenul competițiilor culinare.

Nu te vom uita niciodată!
-Colegii din ANBCT”, a scris Laurențiu Mâță pe rețelele de socializare. 

MINIM două întrebări!

Culmea, cu toate că nu există MOMENTAN indicii că Pop a fost agresat, ne punem două întrebări: 

1. Ce căutau cei doi polițiști la o oră târzie, puși pe chefuit, la localul Papahida, în vreme ce există restricții de circulație?

2. De ce au dispărut de la locul faptei, înainte ca personalul medical să sosească, în vreme ce erau obligați prin lege să acorde primul ajutor și să sesizeze EI autoritățile?

Parțial, conducerea IPJ Cluj, oferă un răspuns: cercetăm. 

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, sub coordonarea procurorului de caz. În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe clădire.  

Cu privire la desfășurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicțiile impuse în perioada stării de alerta, la care ar fi participat doi polițiști clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări”, precizează cei de la IPJ Cluj. 

Adauga comentariu